GO Blog | EF Blog Czech Republic
Novinky z oblasti cestování, studia jazyků a kultury od EF Education First
MenuKatalog zdarma

5 kultovních kaváren v Berlíně

5 kultovních kaváren v Berlíně

Na funky a hipsterské kavárny narazíte v Berlíně na každém kroku. Je to neuvěřitelně pohodové velkoměsto, plné energie mládí, všude je spousta místa… A možná právě proto se stal Berlín Mekkou pro všechny, kdo si chtějí zařídit kavárnu a rádi by nabídli neustále spěchajícím lidem ve velkém městě svou skvělou kávu a všelijaké dobroty. Kolik toho tady jen máte na výběr! Snad víc než kdekoli jinde na světě…

Pokud se rozhodnete tuto německou metropoli navštívit, budete nejspíš chodit hodně pěšky nebo jezdit na kole (je to opravdu rozlehlé velkoměsto!) a prozkoumávat při tom různé části východního i západního Berlína – od hipsterského nebe Prenzlauer Berg až po centrum obchodů ve čtvrti Mitte. Velmi vám doporučujeme udělat si při svých potulkách zastávku v jedné (či hned několika!) pěkných kavárnách, kde se můžete posílit a dobít energii. Mnohé z nich jsou otevřené i večer, takže pokud už jste na nějaký senzační podnik natrefili, zůstaňte v něm klidně na drink či lehkou večeři a druhý den se sem vraťte pro ranní probuzení.

Zde jsou naše tipy na nejlepší berlínské kavárny:

1. Cafe Fleury

Cafe Fleury vnáší do jedné z ulic ve čtvrti Mitte něco z pohodové francouzské atmosféry. Je to rozhodně jedno z nejroztomilejších a nejútulnějších míst k posezení v celém městě. Obsluha je tu přátelská, ceny rozumné, káva dobrá a můžete si tady dát i skvělý oběd (doporučujeme ochutnat místní quiche) nebo neodolatelné, naprosto vynikající malé zákusky (jeden za pouhých 70 centů!) Otevřeno mají od časného rána do pozdních večerních hodin, takže si sem můžete zajít večer na drink a nebo si tu v klidu vychutnat svou ranní kávu. Za pěkného počasí určitě doporučujeme posadit se ke stolku venku před kavárnou a pozorovat život v Mitte…

2. Distrikt Coffee

Ve čtvrti Mitte najdete také roztomile minimalistickou kavárnu Distrikt, kde mají jednu z nejlepších káv ve městě, ale můžete si tu dát i výbornou snídani (müsli, palačinky, toast s avokádem, vajíčka – prostě nač si vzpomenete). Vše vám parádně naservírují, chutná to báječně a ceny jsou lidové. Pokud jste citliví na kofein, požádejte o single-shot drink – obvykle dělají své kávy extra silné.

3. Bonanza

Všeobecně uznávaná jako místo, kde dostanete nejlepší kafe v celém Berlíně. Bonanza je útulná, v rustikálním stylu zařízená kavárna, provozovaná lidmi, kteří berou přípravu kávy opravdu velmi vážně. Pokud si rádi dopřejete skutečně výtečnou kávu, tohle místo prostě nemůžete vynechat. Bonanza se nachází ve čtvrti Mitte, blízko Mauer Park, takže pokud budete v Berlíně v létě (a zejména pak v neděli), určitě si po šálku kávy zajděte do parku a poslechněte si lidi, jak zpívají při karaoke před velkým berlínským davem. A pokud vám zpívání jde, neváhejte si to taky vyzkoušet!

4. Kaschk

Tohle je hodně hipsterská kavárna v severském stylu, v Mitte nicméně poměrně nová. Kaschk může být vaším skvělým útočištěm během dne a ještě lepší je to tam večer se všemi jejich točenými pivy (pro každého, komu už bylo 18). Kavárna vás nezklame ani v případě, že byste rádi stihli udělat také nějakou práci nebo se potřebujete učit. Káva je tu levná, Wi-Fi zdarma a navíc – ta fantastická lokalita!

5. Concierge Coffee

Po tomto božském pokladu musíte vyrazit pátrat na jih od Spree. Kavárnička je tak malá, že v týdnu tam volné místo nejspíš nenajdete (je to jen 15 m2!). V Concierge mají vynikající kávu a různé bezvadné věci na jídlo, navíc je to moc milé prostředí s jedinečnou atmosférou. Kavárna je poměrně nová, takže pokud chcete udělat dojem na někoho místního tím, že už se vyznáte, vezměte je sem – vsadíme se, že tu nikdy nebyli a ani o tomhle místě neslyšeli! Doporučujeme dát si místní flat white a k tomu kousek jejich slavného jablečného koláče.

Image by: top: Matt Biddulph (Flickr/Creative Commons)

Navštivte s námi BerlínZjistěte více
Získávejte novinky ze světa cestování, jazyků a kultury v rámci GO newsletteruOdebírat

Učte se jeden z 10 jazyků ve více než 50 skvělých měst

Více informací