GO Blog | EF Blog Czech Republic
Novinky z oblasti cestování, studia jazyků a kultury od EF Education First
MenuKatalog zdarma

Magický Oxford: Můj nezapomenutelný jazykový kurz

Magický Oxford: Můj nezapomenutelný jazykový kurz

Ahoj! Mé jméno je Terka a s EF jsem v květnu předchozího roku vycestovala na jazykový kurz do Oxfordu. EF nabízí kurzy až v neuvěřitelných padesáti dvou destinacích, ale já si myslím, že jsem si nemohla vybrat lépe.

Město jako z pohádky

Přestože Oxford nepatří mezi největší města Anglie, bezpochyby je jedním z nejznámějších. Není se čemu divit. Ve městě panuje naprosto magická atmosféra, a to nejen proto, že se zde natáčely některé scény z Harryho Pottera. Díky nádherným historickým budovám má člověk pocit, jako by byl přenesen v čase. Když se totiž podíváte na obraz města z roku 1810 a na fotografii ze současnosti, kromě silnice místo kamenné cesty tu v podstatě neuvidíte žádný rozdíl.

Kde jsem bydlela?

Škola, na rozdíl od historického města, je nová a moderně vybavená. Vybrala jsem si ubytování na kampusu, takže jsem bydlela přímo v areálu školy. Bydlení na kampusu jsem vždy viděla jen ve filmech a hrozně jsem si to chtěla vyzkoušet. V Oxfordu jsem měla tu možnost. Je to obrovská výhoda. Nemusíte se dopravovat sem a tam, stačí jen vyjít z pokoje a za minutku jste ve třídě. Navíc můžete být nepřetržitě se svými přáteli!

Volný čas v Oxfordu

Ve volném čase tu můžete navštívit obchody, kavárny nebo například Ashmolean Museum a samozřejmě známé oxfordské “colleges”. Navštívila jsem ty nejznámější – New College a Christ Church College. Obě můžete znát z Harryho Pottera, neboť právě v New College se natáčela scéna ze čtvrtého dílu, kde profesor Moody promění Draca v fretku. Z Christ Church College se ve filmu objevily schody a tvůrci čerpali inspiraci pro jídelní halu právě zde. Jelikož jsem měla opravdu velké štěstí a v typicky deštivé Anglii jsem po celé tři týdny deštník ani nevytáhla, mohla jsem si tak během teplých a slunných dní s přáteli užívat třeba i “punting” na řece Thames nebo pikniky v parcích, které se nachází hned vedle kampusu.

Co mě nejvíce překvapilo?

Jako asi spousta dalších studentů jsem měla strach, jestli si tu najdu přátelé. Teď už mohu říct, že jsem se bála úplně zbytečně. Od kurzu jsem samozřejmě očekávala zlepšení angličtiny a poznání nových míst, nicméně že potkám tak skvělé nové přátele, jsem snad ani nedoufala. Hned druhý den měla škola pro nové studenty přichystaný program, takže jsme měli možnost se s novými studenty seznámit a já si už v tu chvíli našla kamarádky, se kterými jsem v kontaktu až doteď. Celkově tento nezapomenutelný zážitek naprosto předčil má očekávání a teď jen lituji, že jsem se k tomu neodhodlala dříve.

Vycestujte do Anglie ještě letos!Více informací
Získávejte novinky ze světa cestování, jazyků a kultury v rámci GO newsletteruOdebírat