GO Blog | EF Blog Czech Republic
Novinky z oblasti cestování, studia jazyků a kultury od EF Education First
MenuKatalog zdarma

Top 10 K-dramat, se kterými se naučíte korejsky

Top 10 K-dramat, se kterými se naučíte korejsky


              Pokud se učíte korejsky, jedna z nejlepších metod pro výuku tohoto jazyka je nám velmi blízká. A to za použití streamovacích služeb, které všichni dobře známe. Korejské televizní pořady se staly mimořádně populární po celém světě a jejich pravidelné sledování vám pomůže osvojit si výslovnost a slovní zásobu. Můžete si také zapnout titulky, které vám vždy pomohou. Když si vyberete korejštinu, pomůže vám porozumět korejským znakům nebo si vyberete češtinu, která vám pomůže, pokud jste začátečníci.

 

Od poutavých dramat, přes mrazivé thrillery až po okouzlující romance, zde jsou některé z našich nejlepších tipů na korejská dramata, které vám pomohou naučit se rozumět, mluvit a číst korejsky.

 

1.    Nemocniční playlist

Pokud se vám líbil seriál Scrubs, tento korejský sitcom z nemocničního prostředí, který je zaměřen na osudy pěti lékařů, by mohl být skvělým způsobem, jak nakopnout své jazykové znalosti. Možná se naučíte lékařský slang, který pravděpodobně nepoužijete, ale i tak bude skvělý pro procvičení sledováním rozhovorů mezi jednotlivci a skupinami.

 

2.    The world of the Married

Tento pořad začíná vyprávět o obyčejně vypadajícím manželském páru. Dva úspěšní lékaři se synem. Co by se mohlo pokazit? No potěš... V nejlépe hodnoceném korejském televizním dramatu se řeší vztahy a lži, dochází k zradám a pomstám a určitě vás také nadchne skvělé vizuální zpracování.

 

3.    Hra na oliheň (Squid game)

Pokud jste ještě neviděli tento seriál, který v roce 2021 vzal Netflix útokem, kde jste byli? V tomto napínavém a dystopickém thrilleru zoufalí soutěžící bojují o velkou sumu peněz a ocitají se v sérii her, které je mohou doslova zabít.

 

4.    Výjimečná právnička U Jong-u ( Extraordinary Attorney Woo)

Ach, jak milujeme americká právnická dramata, všichni jsme hltali seriály Suits a How to Get Away with Murder, že? Nyní si na seznam povinných dílů přidejte i Výjimečnou právničku U Jong-u. Dojemný, svérázný a láskyplný seriál citlivě řeší a vyzdvihuje realitu autismu. Začínající právnička s Aspergerovým syndromem řeší zajímavé právní případy v Soulu.

 

5.    Pačinko (Pachinko)

Snímek Pačinko, který sleduje čtyři generace korejské přistěhovalecké rodiny v okamžicích, jimž dominuje láska, moc, strach a odvaha, zkoumá, jak naše rozhodnutí a obětavost určují naše příběhy. Zároveň otevírá pohled na některé boje spojené s bývalými koloniálními vztahy mezi Japonskem a Koreou a seriál se také vyznačuje působivou obrazovou složkou.

 

6.    Moje první láska (My First First Love)

Pětice dobrých přátel po dvacítce prochází všemi vzestupy a pády randění a přátelství, když usilují o své první lásky. Spousta jejich životních situací vám bude připadat povědomá a seriál vám naservíruje konverzační dialogy, které bude užitečné vstřebat. A navíc se čtyři z nich nastěhují do jednoho domu, což nám dodá tu pravou moderní energii Přátel.

 

7.    Za každou hvězdou

Oblíbili jste si francouzský seriál Chci mluvit se svým agentem? Tak tohle je korejská verze založená na tomto seriálu. Skupina manažerů se snaží, aby jejich slavní klienti byli spokojení, a jak si asi dokážete představit, dostávají se do nejrůznějších nečekaných situací. Seriál je opravdu velmi poutavý, takže během jednoho víkendu můžete načerpat spoustu jazykových znalostí.

 

8.    Sláva (The Glory)

Říká se, že odplata je pokrm, který je nejlepší podávat za studena, ale fanoušci seriálu The Glory by tvrdili, že nejlepší odplata přichází v podobě K-dramatu. V tomto temném a napínavém seriálu se mladá žena chystá vykonat strašlivou pomstu na lidech, kteří ji na střední škole šikanovali a týrali. Je to mrazivé a návykové zároveň.

 

9.    Mr. Sunshine

Romantický seriál Mr. Sunshine, jehož děj se odehrává na základě historických událostí třídního boje v Koreji na počátku 20. století, je dalším z nejlépe hodnocených korejských televizních pořadů. Příběh zakázané lásky vás pohltí, také se vám dostane i lekce z historie, a navíc je tu spousta akce, která vás udrží v napětí.

 

10.  Hello? Me! (안녕? 나야!)

Představte si, že je vám 37 let, cítíte se tak trochu ztracení a neúspěšní, a pak potkáte své optimistické a nebojácné sedmnáctileté já. To musí být dost divné, ne? Ale je to přesně to, co Ban Ha-Ni potřebuje, aby se uzdravila a získala zpět své sebevědomí v této bezstarostné komedii. Možná je to také přesně to, co potřebujete, abyste si zvedli sebevědomí při mluvení a porozumění korejštině.

Learn Korean in SeoulExplore
Získávejte novinky ze světa cestování, jazyků a kultury v rámci GO newsletteruOdebírat

Učte se jeden z 10 jazyků ve více než 50 skvělých měst

Více informací