GO Blog | EF Blog Czech Republic
Novinky z oblasti cestování, studia jazyků a kultury od EF Education First
MenuKatalog zdarma

10 skrytých klenotů v Barceloně

10 skrytých klenotů v Barceloně

Existuje mnoho důvodů, proč je Barcelona jedním z nejnavštěvovanějších míst na světě. Jistě, Sagrada Familia a Park Güell jsou nepřehlédnutelné (vážně, vyrazí vám dech), ale toto temperamentní město toho nabízí mnohem víc než jen legendární památky, o kterých jste už slyšeli.

Zde je seznam deseti skrytých barcelonských klenotů, které můžete objevit, když chcete zjistit, proč je katalánská metropole tak skvělým místem pro návštěvu nebo studium španělštiny.

1. Jardins de les Tres Xemeneies

Tento úžasný městský prostor je bývalá jaderná elektrárna, která se proměnila ve volně přístupnou uměleckou galerii, což v doslovném překladu znamená "Zahrady tří komínů". Staré průmyslové zdi jsou nyní betonovými plátny, která jsou pokryta velkolepými graffiti od nejlepších místních barcelonských pouličních umělců a jsou každý týden aktualizovány. Pingpongové stoly, dětská hřiště a skatepark přispívají k uvolněné, alternativní atmosféře, takže Tres Xemeneies je ideálním místem pro pořízení několika fotografií předtím, než se vydáte na nedalekou lanovku Montjuic, odkud se vám naskytne výhled na město.

2. Parc del Laberint d'Horta

Tento propracovaný park je nejstarší zachovalou zahradou ve městě a jeho součástí je labyrint, který vyzývá návštěvníky, aby našli cestu do jeho středu k soše Eróta. Tradičně mají labyrinty inspirovat k hluboké proměně a duchovnímu osvícení, protože představují cestu životem za objevením vlastního osudu. Nehledě na osud jsou labyrinty také velmi zábavné a tento park na okraji přírodní rezervace stojí za to navštívit.

3. Gaudí's Casa Vicens

Jméno Antoni Gaudí zná každý rodilý Barcelončan - katalánský architekt je pro místní obyvatele stejně důležitý jako pláž Barceloneta nebo Lionel Messi. Je proto trochu překvapivé, že jeho první projekt "Casa Vicens" byl veřejnosti otevřen teprve nedávno, v roce 2017. Uvnitř najdete uměleckou galerii a muzeum vystavující složité vzory a surrealistické konstrukční návrhy, kterými se Gaudí proslavil, a to na místě, kde jeho cesta začala.

4. Flamingos Vintage

Flamingos je místem, kam chodí lidé, kteří milují šetrné nakupování a skutečně jedinečnou a udržitelnou módu. Společnost Flamingos, která je mezi místními lidmi velmi oblíbená, má čtyři obchody v centru města, kde mohou bystří nakupující ve vintage stylu najít ty nejúžasnější bundy, vzácná trička, sportovní dresy a další kousky. Inspirujte se na instagramové stránce Flamingos.

5. Els Quatre Gats

Zábavný fakt: Els Quatre Gats (neboli "Čtyři kočky") je katalánský výraz, který znamená "jen pár lidí" a označuje ty, kteří se považují za outsidery. Atmosférická kavárna v postranní uličce, která byla otevřena v roce 1897, byla oblíbeným místem setkávání mnoha modernistických umělců. Jedním z nejpozoruhodnějších takových umělců je Pablo Picasso, který zde uspořádal svou vůbec první výstavu (na rohu ulice před kavárnou si můžete všimnout jeho plakátu).

6. Letní promítání a pozorování hvězd na Montjuïcu

Zahrady na kopci u hradu Montjuïc se v létě promění v malebné kino pod širým nebem, kde se promítají klasické i současné filmy v původním znění. Díky politice BYOP (přineste si vlastní piknik) a pop-up baru na místě je zde skvělá atmosféra pro neformální společný filmový večer mezi ostatními Barcelonany. Vstupenky za 7,50 EUR si můžete koupit v předprodeji a nezapomeňte se po filmu zastavit na pozorování hvězd za jasné a vlahé noci.

7. Palo Alto

Proslulý barcelonský trh La Boqueria může být během hlavní turistické sezóny dost přeplněný. Chcete-li zažít něco podobného a mít více prostoru k dýchání, zvažte Palo Market Fest. Stylový pouliční trh, který je pastvou pro všech pět smyslů, hostí živou hudbu uprostřed stánků s místním pouličním jídlem, knihami, oblečením, starožitnostmi a dalšími fascinujícími nálezy. Koná se o víkendu zhruba jednou za měsíc a vstupné na něj stojí 5 eur, ale vyplatí se to, pokud si chcete užít autentičtější zážitek, který předčí davy lidí.

8. Passadis del Pep

Když dojdeš k obyčejným dřevěným dveřím bez nápisu ve středověké gotické čtvrti, otevřeš je a najdeš jen prázdnou chodbu. Pokračujte až na její konec a najdete skrytou restauraci bez jakéhokoli vnějšího označení její existence. Passadis del Pep (doslova "Joeova chodba") je tajná restaurace s mořskými plody, která je tak dobrá, že nepotřebuje ceduli, na které by bylo vidět, kde se nachází, a dokonce ani jídelní lístek. I když je trochu dražší, díky stylu speakeasy a kvalitní katalánské kuchyni je to zážitek, který byste měli alespoň jednou zažít. Jen to tajemství nevyzrazujte...

9. Jamboree Jazz and Dance Club

Fanoušci jazzu jistě poznají legendární jména, která se objevila na pódiu tohoto intimního undergroundového baru na náměstí Plaça Reial. O půlnoci se však místo rázem promění. Klidné jazzové místo s posezením se změní na celonoční diskotéku, kde se hraje vše od hip-hopu a funku až po blues a dance. Skvělé.

10. Městské potápění

Jak už asi víte, Barcelona má jednu z nejlepších městských pláží v Evropě, takže ranní koupání je snadno dostupné. Můžete také využít příležitosti a vyzkoušet si podmořský průzkum s jednou z mnoha možností potápění, které se nabízejí prvonadšencům po celý rok. Příjemní a zkušení instruktoři PADI vás přivítají poblíž nábřeží a povedou vás na každém kroku při osvojování základů i dalších dovedností v krásném (a teplém) Baleárském moři.

Doufáme, že s těmito skrytými skvosty v Barceloně objevíte to nejlepší, co toto město nabízí.

Učte se španělsky v BarceloněZačněte své dobrodružství
Získávejte novinky ze světa cestování, jazyků a kultury v rámci GO newsletteruOdebírat

Objevujte svět a studujte jazyk v zahraničí

Více informací