GO Blog | EF Blog Czech Republic
Novinky z oblasti cestování, studia jazyků a kultury od EF Education First
MenuKatalog zdarma

10 skrytých klenotů v Bournemouthu

10 skrytých klenotů v Bournemouthu

Toto letovisko s ideální přímořskou polohou na jižním pobřeží Anglie nabízí mnohem víc než jen písek a pláže (i když i těch je tu samozřejmě dostatek). Bournemouth je díky svému poklidnému a zároveň živému životu ideálním místem pro poznávání malebné anglické přírody i pulzujícího kulturního života.

Zde je seznam deseti skrytých klenotů, které můžete objevit, když se budete učit anglicky na jazykovém pobytu v Bournemouthu a začnete objevovat krásné jižní pobřeží Británie.

1. Vodní sporty a divoká příroda na ostrově Brownsea

Nedaleko Bournemouthu, který tvoří východní hranici velkolepého jihoanglického pobřeží Jurassic Coast, najdete spoustu odlehlých pláží, idylických přímořských městeček a klidných ostrovů.

Ostrov Brownsea v blízkosti přístavu Poole Harbour je největším z blízkých ostrovů a stojí za návštěvu díky své divoké přírodě a nádhernému hradu. Místní zajímavá zákoutí můžete prozkoumat na kajaku, plachetnici nebo dokonce vodním skútru - všechny tyto prostředky si můžete na pobřeží pronajmout.

2. Obchody s vintage zbožím v Boscombe

Boscombe je nejlepší místo v Bournemouthu, kde najdete jedinečné starožitnosti a elegantní vintage kousky. Clobber Vintage vyniká svou pokladnicí cenově dostupné módy a přátelským personálem, stejně jako obchod a kavárna The Crooked Book svým útulným interiérem, který je jako z Harryho Pottera.

3. Colosseum Cinema

Bournemouth Colosseum je útulné kino ukryté v malebné viktoriánské pasáži pod jazzovým a bluesovým barem. Je to nejmenší kino ve Velké Británii, a tak si zde můžete pustit film jako v obývacím pokoji. Nabízí pohodlné pohovky, dobře zásobený bar, různá jídla a filmové večery, které jsou v nabídce po celý rok.

Promítají se zde jak současné filmové trháky, kultovní klasiky, tak zahraniční filmy a sportovní události. Nezapomeňte se po představení zastavit na hudbu v bluesovém baru v horním patře.

4. Fotbalový klub “Cherries”

Když se řekne přední anglický fotbalový tým, vybaví se vám pravděpodobně Liverpool, Chelsea a Manchester United. AFC Bournemouth, přezdívaný "The Cherries", nyní hrajou s těmito týmy každý týden poté, co se během velmi krátkého a překvapivého pětiletého období rychle vyšvihli z nejnižší profesionální divize do výšin Premier League. Pokud patříte mezi fotbalové fanoušky, možná pro vás není tento klub tak neznámý, ale většina z vás bude souhlasit, že The Cherries jsou poměrně nečekaným bournemouthským klenotem.

Lístky je sice těžké sehnat, ale vyplatí se to. Připoutejte se a sledujte, jak se proti sobě postaví fotbalové týmy světové úrovně spolu s místním publikem, který se drží v těžkých časech, aby mohl prožít fotbalový sen Bournemouthu.

5. Horní zahrady v Bournemouthu

Tento klidný městský park je ideálním místem pro jízdu na kole, běhání nebo čtení. Nacházejí se zde tři různé zahradní části vytvořené podle kontinentů Evropa, Asie a Severní Amerika. V Bournemouth Upper Gardens můžete strávit čas mezi mnoha exotickými rostlinami, včetně největšího obřího sekvojovce v zemi (tyto obrovské stromy se obvykle vyskytují pouze v Kalifornii).

Když už budete poblíž, prohlédněte si nedalekou galerii Upside, nudný betonový podchod, který se změnil v umělecké urbanistické plátno vystavující pouliční umění od talentovaných místních tvůrců.

6. Centrum virtuální reality

Ať už jste si revoluční zážitek z virtuální reality vyzkoušeli, nebo ne, nikde jinde se nevyrovná bournemouthskému centru VR, které nabízí řadu virtuálních prostředí k prozkoumání. Jako největší specialista na VR v Evropě se nemusí zdát jako skrytý klenot, ale návštěvníci ho často přehlížejí. Centrum VR nabízí více než 100 nejmodernějších virtuálních dobrodružství, včetně výprav do celého světa, pohlcujících bojových her a zábavných VR večírků.

7. Festival umění u moře

Každý rok na začátku podzimu se v Bournemouthu koná oslava umění a kultury na nábřeží. Arts by the Sea je masová víkendová akce, na níž se setkávají umělci všech žánrů - od hudby a pouličního divadla až po klasické umění a moderní tanec, aby společně přilákali místní publikum. Je to skvělá příležitost setkat se s pohodovou, kreativní komunitou a užít si celoroční energii bournemouthského pobřeží novým vzrušujícím způsobem.

8. Kavárna Boscanova

Zdejší káva, která pochází z etických zdrojů a je přímo dodávána farmáři, je podle některých považována za nejlepší ve městě. Boscanova přitahuje množství návštěvníků díky působivému menu, uvolněnému stylu plážového klubu a příjemnému personálu. Navzdory rostoucí popularitě si zachovává nezávislý charakter, díky němuž se zprvu stala zábavným místním favoritem. Navíc je to ideální místo, kde si můžete posedět před cestou zpět v čase s dalším naším skrytým klenotem, který najdete jen přes silnici...

9. Úniková hra Marvo Mysteries

Pokud toužíte po indoorovém dobrodružství s přáteli, nehledejte nic jiného. Marvo Mysteries vyčnívá z davu svým pohlcujícím světem. Každý detail je pečlivě navržen tak, abyste se při hledání stop, řešení hádanek a nacházení skrytých artefaktů cítili jako mix Sherlocka Holmese a Indiana Jonese.

10. Pláž Hengistbury Head

Nebylo by správné dokončit tento seznam, kdybychom do něj nezahrnuli alespoň jednu malebnou pláž, zejména proto, že tato část země je jich plná. Hengistbury Head se nachází jen půl hodiny jízdy autobusem číslo 70 nebo 80 od centra a vybíráme ji pro její klidné pobřeží. Na východní straně pláže vyčnívá Mudeford Sandbank, široký poloostrov s bílým pískem, který směřuje do Lamanšského průlivu. Zde můžete sledovat západ slunce nad mořem a završit tak dokonalý den.

Než pojedete například na výměnný pobyt do Bournemouthu, přidejte si na seznam tyto skryté klenoty a objevte to nejlepší z jižního pobřeží Anglie.

Zlepšete si angličtinu v BournemouthVíce informací
Získávejte novinky ze světa cestování, jazyků a kultury v rámci GO newsletteruOdebírat

Učte se jeden z 10 jazyků ve více než 50 skvělých měst

Více informací