GO Blog | EF Blog Czech Republic
Novinky z oblasti cestování, studia jazyků a kultury od EF Education First
MenuKatalog zdarma

Berchtesgaden: Z Mnichova na skok do Alp

Berchtesgaden: Z Mnichova na skok do Alp

Pod pojmem Alpy si většina lidí jako první vybaví Rakousko, Itálii, Francii či Švýcarsko, nicméně jejich menší část nacházející se v Bavorsku bezpochyby také stojí za zmínku. Od studia němčiny v Mnichově si tak můžete za přibližně dvě hodiny odskočit na výlet do klidné, ale zároveň dech beroucí přírody.  

 

Ideálním místem pro výlet do bavorských Alp je právě Berchtesgaden, městečko obklopeno horami, odkud můžete podniknout několik výšlapů na hory nebo směrem k jezerům. Ovšem ani samotné centrum nezklame. Městečko oplývá typickou alpskou architekturou a milovníci krásných kaváren si ho též bezpochyby  oblíbí, neboť v centru leží jedna vedle druhé a vybrat si, kterou navštívit  je poměrně oříšek. 

 

Co v okolí neminout? 

Orlí hnízdo 

Horská chata, dnes sloužící jako restaurace,  ze které se vám naskytne jeden z nejkrásnějších výhledů na bavorské Alpy. Na horu Kehlstein, kde se Orlí hnízdo nachází, můžete za přibližně tři a půl hodiny vylézt pěšky, ovšem pokud se vám do výstupu nechce, nemusíte zoufat, jelikož nahoru pravidelně jezdí autobusy plné turistů.  

 

Königsee a Obersee 

Königsee je nejen nejhlubším jezerem Německa, ale také jedním z těch nejpůsobivějších. Průzračně čistou vodu a hory obklopující jezero můžete pozorovat z plavby lodičkou, která vás může zavést na poloostrov, na jehož břehu se nachází kostel svatého Bartoloměje nebo až na druhou stranu jezera. Pokud si zvolíte tu delší plavbu na druhou stranu jezera, můžete se následně vydat k nedalekému jezeru Obersee. Obersee je sice mnohokrát menší než Königsee, nicméně bývá tu výrazně méně turistů a klidnější atmosféra. V jeho průzračných vodách se navíc dokonce můžete vykoupat! 

 

Jenner 

Cestu na vrchol této hory můžete absolvovat hned několika způsoby. Pro někoho bude vyvezení se lanovkou ideální možností, pro jiné bude jasnou volbou výstup po svých. Pokud se nemůžete rozhodnout, nabízí se zde i možnost vystoupit na prostřední zastávce lanovky. Nicméně ať už se nahoru dostanete jakýmkoliv způsobem, budete odměněni nezapomenutelným výhledem na krajinu bavorských Alp a jezera Königsee z ptačí perspektivy. 

Naučte se německy přímo v Mnichověvíce informací
Získávejte novinky ze světa cestování, jazyků a kultury v rámci GO newsletteruOdebírat

Chcete studovat cizí jazyk v zahraničí? Objednejte si EF katalog zdarma

Více informací