GO Blog | EF Blog Czech Republic
Novinky z oblasti cestování, studia jazyků a kultury od EF Education First
MenuKatalog zdarma

Jedno z nejlepších rozhodnutí mého života

Ahoj všem! Jmenuji se Tom a jsem ambassadorem EF Education First od roku 2021. Za tu dobu jsem získal mnoho cenných zkušeností. A hlavně jsem v našem týmu poznal několik skvělých lidí, které spojuje velká věc – cestování. Jsem neskutečně vděčný za to, že mohu být součástí naší party! Neříkám, že vždy je všechno jednoduché, ale řídíme se jedním pravidlem: „Buďme silnější než naše výmluvy.“ Protože výsledek pak stojí za to!
Jedno z nejlepších rozhodnutí mého života

Kam jsem se vydal?

Večeře na pláži, výlety nebo jen prostě trávení času s kamarády z celého světa... I takhle vypadalo moje studium v USA. Na jaře roku 2023 jsem se vydal na svoji cestu s EF do Santa Barbary v Kalifornii. A můžu říct, že to bylo jedno z nejlepších rozhodnutí, které jsem udělal. Našel jsem si kamarády z celého světa a jsem s nimi v kontaktu dodnes. 

 

Jaký můj pobyt byl? 

První dojem z příjezdu byl nepopsatelný. Hned po otevření dveří ke mně přišla Nora z EF Staff, přivítala mě a provedla po škole. Byl to moc hezký pocit vědět, že tam o vás vědí a starají se.  

 

Jaký byl můj zážitek? 

V hodinách jsme často pracovali ve skupinkách, hráli hry nebo pracovali na počítačích - zkrátka moderní výuka. Bylo na výběr spoustu aktivit. Ať už od školy nebo těch na vlastní pěst. Když už jsem byl kousek od Los Angeles, nemohl jsem si nesplnit sen každého malého dítěte z Kalifornie, a tak jsem si udělal s kamarády víkendový výlet do Disneylandu a Universal Studios. Stojí za to tyto zábavní parky vidět. Máte nějakou představu, jak to vypadá, ale když to vidíte na vlastní oči, vyvede vás to z míry. Každopádně příroda v okolí Santa Barbary určitě také stojí za návštěvu, například Hot springs v Montecito. Krásné místo, kde se můžete i vykoupat. A pro instagramové fotky je to jeden z nejlepších přírodních ateliérů! A pokud někdo do Santa Barbary pojede, moc rád bych doporučil Lizard´s mouth. My jsme s partou vyrazili na takový malý hike na západ slunce. Byl to doslova ráj na zemi. Určitě se tu najde nějaký čtenář, který si občas rád dojde na nějakou party. Pokud jste plnoletí, v LA i Santa Barbaře je spoustu barů a diskoték, kde můžete svůj den zakončit.  

 

Co mi jazykový pobyt přinesl?

Z jazykového pobytu s EF si nevezu jen certifikát o mojí úrovni angličtiny, ale hlavně spoustu zážitků a nově navázaných kontaktů s lidmi z celého světa. Budu moc potěšen, když někomu tento článek pomůže se rozhoupat a vydá se na cestu svého života. 

Vycestujte také na jazykový pobyt v zahraničíVíce informací
Získávejte novinky ze světa cestování, jazyků a kultury v rámci GO newsletteruOdebírat

Objevujte svět a studujte jazyk v zahraničí

Více informací