GO Blog | EF Blog Czech Republic
Novinky z oblasti cestování, studia jazyků a kultury od EF Education First
MenuKatalog zdarma

Moje vysněná cesta za sluncem s EF

Už pěkných pár let jsem sledovala mladé lidi, kteří cestují a poznávají svět mimo naši Českou republiku. Vždy jsem byla toho dojmu, že tyhle cesty do zahraničí jsou pro mě, jako obyčejnou holku z malého města pouhým snem. To jsem ale netušila, že rodiče mě v mém snu podpoří a k mým 17. narozeninám mi přispějí mi na moji vysněnou cestu na Maltu, kde slunce svítí neskutečných 3000 hodin v roce. 
Moje vysněná cesta za sluncem s EF

Svou cestu jsem začala plánovat přibližně rok dopředu a v lednu 2022 jsem již měla termín stanovený na září, nejprve jsem plánovala svou cestu na dva až tři týdny, poté mi v EF kanceláři nabídli pobyt na měsíc, který se neodmítá. Z mého původně dvou týdenního pobytu na Maltě se rázem stal měsíční pobyt v maltském městě St. Julians. 

Maltu jsem zvolila proto, že to byl můj první výjezd do zahraničí bez jakéhokoliv doprovodu a Malta byla ze všech destinací nejvíce přívětivá, nejen svým počasím, ale také možností studovat anglický jazyk, nespočtem krásných míst na výlety, spoustou oslnivých obchůdků, restaurací a kaváren, které nechybí ani v žádném malém městečku.  

 

Můj klasický den na Maltě vždy začal procházkou přes celé město od mé hostitelské rodiny do EF školy. Ranní procházka přes sluncem zalité přímořské město byla jedna z mých nejoblíbenější aktivit na Maltě. Den pokračoval studiem angličtiny v nádherné a moderní škole EF, vždy jsem měla vyučování 2 až 4 hodiny denně, které ovšem nebyly formou klasického výkladu... vše probíhalo zábavnou formou a hlavním úkolem našich hodin bylo hlavně konverzovat s ostatními. Na hodinách mě nejvíce bavilo seznamování se studenty, kteří byli z celého světa, každý den sem tedy měla možnost poznat nové osobnosti, a hlavně kulturu jiných zemí. Odpoledne jsme s ostatními studenty často trávili na pláži, nebo jsme se vydali na nějaký výlet. Nejkrásnějším místem Malty nejsou jen pláže a mořská pobřeží, ale nádherné pevnosti a současně i hlavní město Valleta se slavným přístavem a rušnými středozemskými uličkami, pocházejících ze 16. století. Do tohoto města jsem se vydala celkem asi pětkrát a pokaždé jsem byla udivena krásou tohoto historického města. Mimo Valletu musím určitě doporučit i ostrovy Gozo a Comino, které jsou neodmyslitelnou součástí maltské přírody a podmořského světa.  

 Neváhejte se svoji vysněnou cestou za poznáním! Za poznáním nové země, ale i poznáním sami sebe. 

Poznejte s námi Maltuvíce informací
Získávejte novinky ze světa cestování, jazyků a kultury v rámci GO newsletteruOdebírat

Učte se jeden z 10 jazyků ve více než 50 skvělých měst

Více informací