GO Blog | EF Blog Czech Republic
Novinky z oblasti cestování, studia jazyků a kultury od EF Education First
MenuKatalog zdarma

Netflix: 10 seriálů, které vám zlepší angličtinu

Netflix: 10 seriálů, které vám zlepší angličtinu

Netflix – oblíbený kanál na streamování spousty super filmů a seriálů, ale také skvělá příležitost naučit se plynně anglicky. Že vás to napadlo? Nevadí. Pokud máte právě chuť na pořádnou dávku nějakého seriálu z Netflixu, zkuste si nechat audio v angličtině zapnuté, honem objednejte pizzu, udělejte popcorn… a zlepšování vašich jazykových dovedností může začít! Zde je můj výběr těch nejlepších, s nimiž kromě zábavy získáte i lekce angličtiny zdarma.

House of Cards

Tenhle jste viděli? JE. FAKT. GENIÁLNÍ. Jazyk je místy jednoduchý, jindy trochu náročnější – mezi běžnými slovy a frázemi se občas objeví pár těch méně srozumitelných ze světa politiky. Pro případ, že byste House of Cards náhodou ještě neznali: v zásadě je o nebezpečně ambiciózním politikovi, který využívá korupce k tomu, aby se mohl stát prezidentem Spojených států. Vážně dobrý seriál.

Orange is the New Black

Seriál o osudech ženy jménem Piper, která se za drobný trestný čin ocitne za mřížemi. Naučíte se tu spoustu šikovných frází z amerického slangu (a určitě i nějaké nadávky, ale radši se soustřeďte spíš na ten slang;-).

Stranger Things

Tohle je něco pro všechny fandy sci-fi – v podstatě hororová komedie o nadpřirozených věcech (což zní to jako podivná kombinace, v tomhle případě ale funguje skvěle), odehrávající se v 80. letech minulého století. Ve skupince přátel žijících v městečku kdesi na americkém venkově se objeví záhadná dívka a poté se začnou dít různé hrůzostrašné věci, ze kterých vám možná i bude běhat mráz po zádech. Neznáte-li slang 80. let, lepší první lekci nenajdete.

Unbreakable Kimmy Schmidt

Vsadím se, že u téhle ujeté komedie budete brečet smíchy. Kimmy je neskutečně legrační nevinná mladá žena, kterou v jednom podzemním bunkru zadržuje šílený vůdce jakési sekty – než Kimmy sama přijde na to, jak by mohla uniknout, a přestěhuje se do New Yorku, kde začíná žít nový život. Je to asi tak TISÍCKRÁT vtipnější, než to pravděpodobně zní. A spolubydlící Kimmy, Titus Andromedon? Nejvtipnější postava roku 2017.

The Crown

Chtěli byste vědět, jaká byla anglická královna, než… no… než začala být vážně stará? Zdá se, že totéž vrtalo v hlavě spoustě dalších lidí, a proto Netflix natočil tohle úžasné drama o mládí Alžběty II. (odehrává se v době, kdy byla teprve čerstvě vdaná). Herecké výkony jsou nesmírně elegantní, stejně jako supersnobský britský přízvuk, který se vám určitě bude hodit, pokud plánujete Británii někdy navštívit.

The Defenders

Už jste na Netflixu viděli Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage a Iron Fist? OK, takže tyhle čtyři musíte vidět jako první a pak se rozhodně vraťte k The Defenders, jež je všechny navzájem propojuje. Marvelovský seriál, ovšem ne jako filmy, na které jste od Marvela zvyklí (nesrovnatelně víc se tu nadává). Je to pravděpodobně jeden z nejvíc cool seriálů v tomhle seznamu, což už je samo o sobě dostatečný důvod, proč ho musíte vidět.

Ozark

Patříte-li mezi milovníky stylových detektivek, pak právě Ozark je seriál, na který jste čekali. Příběh o finančním plánovači z Chicaga, který se zničehonic musí s rodinou přestěhovat do Ozarks (rekreační oblasti na americkém Středozápadě), když vzápětí nato jeden mexický drogový kartel zjistí, že je tenhle muž okrádal o peníze. Klasická detektivka Netflixu, takže velice příjemná na koukání, navíc s poměrně srozumitelným jazykem.

13 Reasons Why

No dobře – tenhle je mírně kontroverzní, protože se dotýká citlivého tématu sebevražd dospívajících. Zároveň je to ale také jeden z nejoblíbenějších nových seriálů na Netflixu. Poté, co si studentka Hannah vezme život, její kamarád Clay najde krabici s kazetami, z nichž každá je zaměřená na jednoho z těch, které Hannah obviňuje, že ji k sebevraždě dohnali. Je to síla, ale vydržte do konce – a dobře si všímejte moderního slangu, který herci používají.

Dear White People

Ve skutečnosti je v našem seznamu nejvíc kontroverzní tenhle seriál. Je to série navzájem propojených příběhů sledujících univerzitní studenty, kde se řeší témata jako rasové rozdíly či sociální spravedlnost. Nejenže se u něj naučíte klíčové výrazy, ale možná vás to i inspiruje k tomu, že začnete psát svůj vlastní politicky zaměřený blog. Anebo k tomu, že budete jíst víc pizzy, to je fuk.

Master of None

Že jste ještě neviděli ani jeden díl? Tak právě teď přišla ta chvíle! Hlavní hvězdou seriálu je Aziz Ansari, bezvýznamný newyorský herec, který neví, co se svým životem. V seriálu najdete spoustu neskutečně vtipných situací souvisejících s jídlem – a slova amerických hipsterů jako „yass“ a „bro“ se vám dostanou pod kůži dřív, než stačíte vypnout televizi. Tak a teď už se nemůžete vymlouvat, že vás nikdo nevaroval.

Naučte se anglicky rychleji na jazykovém pobytu v zahraničíVíce informací
Získávejte novinky ze světa cestování, jazyků a kultury v rámci GO newsletteruOdebírat

Objevujte svět a studujte jazyk v zahraničí

Více informací