GO Blog | EF Blog Czech Republic
Novinky z oblasti cestování, studia jazyků a kultury od EF Education First
MenuKatalog zdarma

Superhrdinové: 10 seriálů, díky kterým se zlepšíte v angličtině

Superhrdinové: 10 seriálů, díky kterým se zlepšíte v angličtině

Kromě studia jazyků patří k mým nejoblíbenějším činnostem sledování televizních seriálů a filmů, kde superhrdinové bojují s mocnostmi zla. No řekněte sami – vy byste nechtěli umět myšlenkami přemisťovat věci po pokoji nebo se teleportovat z jednoho místa na druhé? (A nemuset tam řídit – neexistuje nic otravnějšího než čekat pořád někde v zácpě!) Jestli jste na tom stejně jako já, čtěte dál.

Zde jsou nejlepší TV seriály se superhrdiny, u kterých si můžete zároveň vylepšit svou angličtinu:

1. Titans

Tento čerstvý kousek najdete na novém streamu od DC – odvážné pokračování staré dobré klasiky Teen Titans. Bývalý Batmanův spojenec Dick Grayson (alias první Robin) tu vede trio superhrdinů s všelijakou pověstí – vznětlivou Kory, chlapce Gara, jenž se dokáže proměnit v krvelačnou bestii, a Rachel, dítě strašlivého démona – a spolu s nimi se snaží přijít na to, proč jim jdou určití lidé stále po krku a k čemu je chtějí zneužít.

2. Daredevil

O hodně lepší než filmová verze s Benem Affleckem v hlavní roli (promiň, Bene). Tenhle temný seriál vznikl na základě historicky první spolupráce studia Marvel s Netflixem a byl na této streamovací stanici také odvysílán. Matt Murdock je mladý slepý právník, který si uvědomí své nadpřirozené smyslové vnímání a používá jej v boji se zločinem v manhattanském okrsku Hell’s Kitchen. Připravte se na pořádnou porci newyorské angličtiny.

3. Hrdinové

Stará dobrá klasika. O obyčejných lidech v různých částech světa, kteří objeví své superschopnosti a musí společně zabránit globální katastrofě. Po první sérii začne být příběh trochu jednoduchoučký, ale pořád je to velká legrace, a když k tomu přidáte pestré herecké obsazení a velkou rozmanitost anglických přízvuků, koukat se na Hrdiny určitě nebude ztráta času.

4. The Flash

Reakce na ohlášení seriálu o jednom z nejslavnějších hrdinů DC Comics byly vlažné. Ve výsledku je to ale super jízda se spoustou legendárních postav a akční superhrdinové se zde objevují jako na běžícím páse. Pokud hledáte nekomplikovaný děj v kombinaci s americkou angličtinou, pak tohle je seriál právě pro vás.

5. X-Men: Nová generace (The Gifted)

Patříte-li mezi fanoušky X-Men z marvelovských komiksů, nepochybně si oblíbíte tento seriál, jehož děj začíná ve chvíli, kdy parta superhrdinů záhadně zmizí a nechá tu ostatní mutanty, ať si nějak poradí sami. Přihoďte k tomu narážky na postavy z X-Men z posledních 50 let, snadno srozumitelný scénář a máte dokonalý seriál se superhrdiny.

6. Agenti S.H.I.E.L.D.

Marvelovský TV seriál, který se na počátku svezl na úspěchu filmů o Avengers, sleduje příběh tajných agentů ze špionážní organizace S.H.I.E.L.D., spolupracujících se superhrdiny a jdoucích proti superpadouchům ve snaze ochránit svět. Podobně jako u X-Men Nové generace je i zde snadné proniknout do děje a jazyk je velmi jednoduchý (i když si tvůrci rádi vymýšlejí spoustu vědecké fikce, takže učením těchto věcí se asi příliš zdržovat nemusíte).

7. Legion

Tenhle seriál se celý točí kolem Davida Hallera, který (pozor, malý spoiler) je mutantem s několika různými osobnostmi, z nichž každá disponuje jinými superschopnostmi. Vztahuje se ke světu X-Men, ovšem jen neoficiálně. Díky své atmosféře unikátně kombinující moderní a retro prvky, svým komplexním postavám a propracovanému scénáři je to jeden z nejsložitějších seriálů na pochopení v našem seznamu. Ideální pro pokročilé studenty angličtiny!

8. Black Lightning

Jefferson Pierce je superhrdina jménem Black Lightning (toho času už v důchodu), který má jedinečnou schopnost vytvářet elektřinu. Zpět do služby je povolán, když v jeho okolí začne řádit gang kriminálníků. Je to legrace (pravda, tak trochu telenovela) a s angličtinou, které je velmi dobře rozumět.

9. Cloak & Dagger

Pokud máte v oblibě dramata o dospívajících teenagerech, tohle je jedno z nich.  Superhrdinové Tandy a Tyrone, kteří studují na střední v New Orleans, zjistí, že mají společný traumatický zážitek – a to už vůbec nemluvíme o jejich protikladných superschopnostech. Rozhodně se budete bát.

10. Supergirl

Již dlouho netrpělivě očekávané seznámení s životem Supermanovy sestřenice. Supergirl sleduje osudy Kary Zor-Ely, bránící celý svět před hrozbami, jež jsou nad síly obyčejných smrtelníků. Jak ale uvidíte, neméně dramatický je i její osobní život. Podobně jako většina seriálů v našem seznamu není ani tento obtížně srozumitelný, na zlepšení v angličtině se proto velmi dobře hodí – určitě nebudete litovat.

Sci-fi a superhrdinové jsou v dnešní době oblíbené téma spusty filmů, her a TV seriálů. Pro každého, kdo si libuje v tomto žánru může využít sledování těchto pořadů k zlepšování se v angličtině. Chtěli byste další tipy na seriály, díky kterým si zlepšíte angličtinu? V tom případě mrkněte na náš další článek “10 seriálů na Netflixu, které vám zlepší angličtinu

View post on Instagram
 
Stáhněte si svůj oblíbený seriál, ať se máte v letadle na co dívat a vyrazte na jazykový pobyt v zahraničíZjistěte více
Získávejte novinky ze světa cestování, jazyků a kultury v rámci GO newsletteruOdebírat

Objevujte svět a studujte jazyk v zahraničí

Více informací