GO Blog | EF Blog Czech Republic
Novinky z oblasti cestování, studia jazyků a kultury od EF Education First
MenuKatalog zdarma

Dalších 10 televizních seriálů, u kterých si můžete vylepšit svou angličtinu

Dalších 10 televizních seriálů, u kterých si můžete vylepšit svou angličtinu

Naučit se anglicky může být docela výzva. Nebylo by super, kdyby si člověk mohl zlepšovat své jazykové dovednosti, a přitom ani nevědět, že něco takového dělá? Sestavil jsem pro vás další seznam televizních seriálů, na jejichž sledování byste se měli vrhnout, pokud se chcete v angličtině posunout dál (první seznam najdete zde), a které vás přenesou do fiktivního světa hrdinů, padouchů a napínavých krimi seriálů.

1. Suits

Pokud na vás v Mad Men bylo trochu moc dialogů, Suits jsou určitě víc cool. Seriál se odehrává v New Yorku a sleduje osudy Mika, šikovného kluka, který praští se školou a začne pracovat pro právnickou firmu vedenou Harvey Specterem. Celý vtip je v tom, že Mike sám žádné právnické vzdělání nemá. Rozhodně kontroverzní.

Nejlepší hláška: „Na tuto otázku odmítám odpovědět, a to na základě skutečnosti, že nechci.“ – “I refuse to answer that, on the grounds that I don’t want to.”

2. How I Met Your Mother

Tenhle geniální sitcom už nejspíš znáte. Aby ne – je asi stejně oblíbený jako kdysi Přátelé nebo Will a Grace. Odehrává se v New Yorku a vypráví příběh, jak se mladý týpek jménem Ted nakonec seznámí s matkou svých dětí – a právě jim tento příběh v budoucnosti vypráví. Nebojte, jakmile začnete seriál sledovat, celé vám to bude dávat smysl.

Nejlepší hláška: „Legen – moment… – dární!“ – “Legen – wait for it – dary!”

3. The Crown

Pokud jste zvědaví, jak asi vypadá běžný život britské královské rodiny, vaši zvědavost nejspíš uspokojí tenhle seriál. Zakládá se na skutečných událostech a herecké obsazení je tak dobré, že i samotná královna měla při sledování pocit, že se v televizi dívá sama na sebe (ale to jsem si možná právě vymyslel).

Nejlepší hláška: „Ano, jsem královna. Ale jsem také žena… a manželka.“ – “Yes, I am a queen – but I am also a woman… and a wife.”

4. White Collar

Máte-li rádi opravdu dobré krimi, určitě zkuste White Collar. Hlavní postavou je extrémně nadaný podvodník (a manipulátor), který souhlasí s tím, že bude agentovi FBI pomáhat chytat profesionální (white collar) zločince, a sám tak nebude muset zpátky do vězení.

Nejlepší hláška: „Nejsme na stejné stránce! Nečteme stejnou knihu! Dokonce ani nejsme ve stejné knihovně!“ – “We’re not on the same page! We’re not reading the same book! We’re not even in the same library!”

5. Supernatural

Lepší strašidelný seriál s prvky komedie, než je Supernatural (Nadpřirozeno), jen tak nenajdete. Běží už víc než deset let a sleduje osudy dvou bratrů, kteří pronásledují různé přízraky a příšery, ale bojují při tom i se svými vlastními osobními démony. (Někteří jsou propojení s jejich vlastními emocemi, zatímco jiní jsou skutečnými démony. Protože… no, však víte… Prostě nadpřirozeno.)

Nejlepší hláška: „Přijměte prosím tento sendvič jako projev solidarity.“ – “Please accept this sandwich as a gesture of solidarity.”

6. Line of Duty

Jeden z nejlepších britských krimiseriálů všech dob (prostě je to tak!) sleduje malý tým tajných policistů, odhalujících korupci v policejních řadách. Scény výslechů jsou v něm TAK NESKUTEČNĚ přesvědčivé, že (nejspíš) po nějaké době začnete podezřívat všechny své přátele a rodinu. Toto krimi je také perfektní příležitostí, jak proniknout do světa britské technické angličtiny.

Nejlepší hláška: „Jste zatčen.“ – “You’re under arrest.”

7. Orange Is The New Black

Založeno na skutečných událostech. Vypráví příběh Pipera Chapmana, odsouzeného k 15měsíčnímu vězení poté, co byl usvědčen, že před lety přesunul peníze ke své přítelkyni – dealerce drog. V tomto seriálu vystupují silné ženy a nejspíš vás rozesměje i rozpláče (někdy dokonce obojí zároveň). Dokonalý způsob, chcete-li si vylepšit svou americkou angličtinu.

Nejlepší hláška: „Tohle je fakt nejopuštěnější místo, na jakém jsem kdy byl – a to jsem žil osm měsíců na stromě.“ – “This is the loneliest place I’ve ever been and I lived in a tree for eight months.”

8. Jessica Jones/Daredevil/Luke Cage/Iron Fist

Striktně vzato jde o čtyři různé seriály. Ale protože se všechny odehrávají v tomtéž vesmíru a navíc existuje ještě seriál zvaný The Defenders, v němž se jednotlivé postavy spolu setkávají, uvádím je v tomto seznamu pohromadě. Aniž bych popisoval každý zvlášť: všechny tyto příběhy jsou v podstatě o bezvýznamných superhrdinech, kteří zažívají v New Yorku realistická (a odvážná) dobrodružství. Legrační, strašidelné, nabité dějem – a všechno z Marvelovy dílny. Hned si je jděte pustit.

Nejlepší hláška: „Je jich tolik, že si nemůžu vybrat!“ – “There are too many to choose from!”

9. Stranger Things

Řada z vás nejspíš nebyla v osmdesátých letech ještě na světě, takže možná nebudete rozumět všem narážkám, které se ve Stranger Things k tomuhle období vztahují. Ale to ani nemusíte. Tenhle prima seriál si můžete užít i tak. Víc vám neprozradím – jen to, že je tam plno příšer a dětí s nadpřirozenými schopnostmi a spousta muziky z 80. let. Parádní zábava, která navíc posune vaši angličtinu o kus dál.

Nejlepší hláška: „Miku! Našla jsem ten čokoládový puding!“ – “Mike! I found the chocolate pudding!”

10. Eastenders

Tohle je v mém seznamu ten nejjednodušší seriál s tou nejsložitější angličtinou. Telenovela Eastenders běží už řadu let a odehrává se v méně bohaté části Londýna zvané East End, kde její obyvatelé žijí svůj obyčejný, každodenní život, se vší legrací i dramaty, které přináší. Pokud se chystáte do Londýna a chcete pochytit místní přízvuk, pak je tenhle seriál pro vás jasná volba.

Nejlepší hláška: „Padej z mý hospody!“ – “Get out of my pub!”

Vylepšete svojí angličtinu studiem v zahraničíZjistit více
Získávejte novinky ze světa cestování, jazyků a kultury v rámci GO newsletteruOdebírat

Objevujte svět a studujte jazyk v zahraničí

Více informací