GO Blog | EF Blog Czech Republic
Novinky z oblasti cestování, studia jazyků a kultury od EF Education First
MenuKatalog zdarma

8 fantasy knih, které vám pomohou naučit se anglicky

8 fantasy knih, které vám pomohou naučit se anglicky

Pokud toužíte po dobrodružství plném kouzel, záhad a (občas) chaosu, aniž byste opustili svůj domov, zkuste se naučit anglicky a nechte se unést do tajemných a nemožných světů fantasy knih pro mládež.

Čtení je vynikajícím způsobem, jak si zlepšit své znalosti angličtiny. Naučí vás nová anglická slovíčka a posílí vaše znalosti gramatiky a pravopisu. Ale v kombinaci s kouzelnými příběhy, které vás ke knize připoutají, budete mít jistotu, že ve studiu angličtiny uděláte pokrok už jen proto, že je příliš těžké se od ní odtrhnout.

Utečte z reality s těmito 8 fantasy knihami pro mládež, které vám pomohou naučit se anglicky, kterou využijete na např. na jazykovém pobytě.

1. City of Bones, The Mortal Instrument Series od Cassandry Clareové

Claryin svět se obrátí vzhůru nohama, když se stane svědkem vraždy v ulicích New Yorku. Je šokována, když spatří pachatele: skupinu teenagerů pokrytých podivným tetováním a s ještě podivnějšími zbraněmi. Ještě víc ji vyvede z míry, když tělo oběti zmizí v nedohlednu. Clary se nyní ocitá uprostřed nového světa temných bytostí a těch, kteří se jich snaží svět zbavit.

Díky autorčině zručnému budování světa budete sahat po další knize ze série, nebo dokonce sledovat televizní adaptaci na Netflixu, Shadowhunters.

2. Domov slečny Peregrinové pro podivné děti od Ransoma Riggse

Po záhadné smrti svého dědečka objeví šestnáctiletý Jacob pomocí stop ze starých fotografií opuštěný sirotčinec ukrytý na odlehlém velšském ostrově. Brzy si uvědomí, že sirotčinec možná není opuštěný a jeho bývalí obyvatelé možná jen tak nezmizeli.

A pokud se knihy nemůžete nabažit, existuje i krásná filmová adaptace, kterou nenatočil nikdo jiný než Tim Burton, abyste mohli pokračovat ve svém studiu angličtiny.

3. Throne of Glass, Série Throne of Glass, od Sáry J. Maasové

Když se dospívající vražedkyni naskytne příležitost osvobodit se z doživotního vězení, nerozmýšlí se dvakrát. I kdyby měla pracovat pro krále, který ji uvěznil. Aby získala svobodu, musí Celaena Sardothien bojovat po boku dalších zabijáků a zlodějů o titul královského šampiona. V paláci však číhá cosi zlého a brzy se Celaenin boj za svobodu stane bojem o přežití.

Tato vysoce fantasy série o osmi knihách je plná zvratů, nečekaných pout a mocné magie, která vás donutí sáhnout po další knize ze série.

4. The Golden Compass, série His Dark Materials od Phillipa Pullmana

V paralelním vesmíru, kde duše člověka existuje mimo lidské tělo v podobě "dæmonů", se ztratí Lyřin nejlepší přítel Roger a její strýc, lord Asriel. Na své cestě za ztracenými společníky Lyra odhaluje děsivou pravdu o světě, ve kterém žije, a o těch, kteří mu vládnou.

Pokud vám nestačí tři knihy trilogie, čeká na vás filmové zpracování "Zlatý kompas" s Nicole Kidmanovou a televizní seriál "His Dark Materials".

5. Čtvrté křídlo od Rebeccy Yarrosové

Violet Sorrengailová měla žít poklidným životem písařky. Tedy až do chvíle, kdy její matka, velící generálka Lilith Sorrengailová, rozhodla, že se má přidat k elitní skupině jezdců království - k dračím jezdcům. Violet je však křehká, její tělo je malé a křehké a ona si myslí, že nemá šanci se s drakem sblížit, natož bránit království a přežít nechvalně známý brutální výcvik ve Válečné škole. Aby přežila, musí se Violet spolehnout na svou chytrost, mazanost a rychlost. Šokující odhalení o království hrozí odhalením strašlivého tajemství, které vás donutí číst až do konce tohoto kouzelného příběhu.

Pokud vás tento příběh zaujal, vyhlédněte si jeho pokračování Železný plamen.

6. Zloděj blesku, Percy Jackson a Olympané od Ricka Riordana

Percy Jackson si myslel, že je normální kluk. Občas mu chyběla soustředěnost a snadno ztrácel nervy, ale poté, co musel během pouhých šesti let navštěvovat šest škol, začal tušit, že s ním není něco v pořádku. Jednoho dne ho zákeřně napadne učitel a Percymu Jackonovi se odhalí pravá podstata světa: ve skutečnosti je polobohem a synem Poseidona, boha moře. Zatímco se tato záhada odhaluje, Percy a jeho noví přátelé se vydávají na výpravu, jejímž cílem je zastavit katastrofální válku mezi bohy.

Tento díl je ideální pro fanoušky řecké mytologie, a až sérii dočtete, můžete se podívat i na filmovou adaptaci!

7. Krutý princ, série Vzdušný lid od Holly Blackové

Když bylo Jude sedm let, byla spolu se svými dvěma sestrami ukradena svým lidským rodičům a nucena vyrůstat v zemi Faerie. Po životě mezi krásnými, ale krutými tvory netouží Jude po ničem jiném než být jako jeden z nich, navzdory jejich zlobě. A tak se Jude musí přizpůsobit jejich lstivým způsobům a naučit se využívat své síly proti nim, i když to znamená vzepřít se princi. Jude se nezastaví před ničím, aby dokázala, že má ve Faerii své právoplatné místo.

8. Lev, čarodějnice a skříň, Letopisy Narnie od C. S. Lewise

Když Lucy objeví kouzelnou zemi pokrytou sněhem a ledem skrze dveře skříně v domě svého profesora, její bratři a sestra jí nevěří. Když však projdou skříní a vstoupí do země Narnie, brzy zjistí, že je uvězněna zlou kletbou Bílé čarodějnice a oni musí pomoci kletbu zlomit a zachránit lid Narnie.

Samozřejmě je ke zhlédnutí i kouzelná filmová verze této klasiky.

Doufáme, že vám těchto 8 fantasy knih pomůže otevřít zcela nové světy výuky angličtiny.

Zdokonalte se v angličtině s EFVíce informací
Získávejte novinky ze světa cestování, jazyků a kultury v rámci GO newsletteruOdebírat

Učte se jeden z 10 jazyků ve více než 50 skvělých měst

Více informací