GO Blog | EF Blog Czech Republic
Novinky z oblasti cestování, studia jazyků a kultury od EF Education First
MenuKatalog zdarma

Města nedaleko Oxfordu, která stojí za navštívení

Města nedaleko Oxfordu, která stojí za navštívení

Oxford je nádherné historické univerzitní město, které toho má spoustu co nabídnout. Ovšem jste-li zde na dlouhodobém jazykové pobytu a máte již vše prozkoumané, pravděpodobně byste se rádi pohlédli i po okolí.  Chcete se po své vlastní ose podívat na další místa? Z Oxfordu to není problém. Hromadnou dopravou se totiž bez problému dostanete do spousty nedalekých krásných měst. Zde přinášíme tipy na města poblíž Oxfordu, která jsou jednoduše dopravně dostupná. 

 

Londýn 

Londýn neboli The Big Smoke jak někteří Britové metropoli přezdívají. Ačkoliv jeho přezdívka nezní zrovna nejlépe, hlavní město Velké Británie jasnou volbou většiny návštěvníků této země a na našem seznamu nesmí chybět! Dopravit se z Oxfordu do Londýna je navíc neskutečně snadné. Pokud chcete trochu ušetřit a pohodlně nastoupit na jakékoliv zastávce v Oxfordu, vyrazte autobusem, jenž Vás doveze přímo co centra nedaleko Buckinghamského paláce. Druhou možností je potom cesta vlakem, která je sice o něco dražší, zato v Londýně budete o přibližně půl dříve. 

 

Bath 

Věděli jste, že Bath je úzce spojen s osobností Jane Austen? Autorka Pýchy a Předsudku totiž tohle město po určitou dobu mohla nazývat svým domovem a děj některých jejích děl se odehrává právě zde. Z Oxfordu sem sice nejezdí přímý spoj a musíte tak jednou přestoupit, ale nenechte se odradit. Návštěva Bathu za to doopravdy stojí. K nejznámějším místním památkám patří například lázně z dob Římanů, Pultney Bridge, obloukový most, na kterém se nacházejí i obchody a kavárny, kruhové náměstí Circus či můžete navštívit centrum Jane Austen. 

 

Bournemouth 

Rádi byste okusili trochu mořského vzduchu a dovolenkové atmosféry? Potom je Bournemouth ideálním tipem pro Vás. Málokdo by si pomyslel, že ve Spojeném království můžete narazit na palmy, ovšem tohle místo je jednou z výjimek. Není divu, že pro jeho tropický vzhled do Bournemouthu spousta Britů jezdí na léto. Ať už je léto nebo ne, vy se sem můžete za přibližne dvě hodiny z Oxfordu podívat též. 

 

Bristol 

Barvité uličky, moderní umění, Cliftonský visutý most, ale i bohatá historie. – To je Bristol! Město v minulosti bývalo třetím největším městem Anglie. Proslulo a zbohatlo díky jeho přístavu, a přestože ho během průmyslové revoluce stihla jiná města svou rozlohou a ekonomikou předběhnout, byla by škoda ho vynechat. Z Oxfordu vám sem cesta nezabere déle než hodinu a čtyřicet pět minut, některými spoji zde budete dokonce ještě dříve. 

 

Tip na konec? 

Prohlédnout si hlavní atrakce a památky zmíněných měst se bezpochyby dá stihnout i během kratší návštěvy, nicméně pokud chcete město opravdu poznat, nejlepší je zde pár týdnů strávit. Zaujal vás Londýn, Bournemouth či Bristol? Jednou z možností jak destinaci takto detailně prozkoumat může být například během jazykového pobytu. 

Objevte s námi Oxford!Více informací
Získávejte novinky ze světa cestování, jazyků a kultury v rámci GO newsletteruOdebírat