GO Blog | EF Blog Czech Republic
Novinky z oblasti cestování, studia jazyků a kultury od EF Education First
MenuKatalog zdarma

Písničkami k lepší angličtině: 10 zpěváků a kapel, které byste si určitě měli pouštět

Písničkami k lepší angličtině: 10 zpěváků a kapel, které byste si určitě měli pouštět

Cizí jazyk se člověk nemusí učit jenom ve třídě – stačí přidat pár jednoduchých aktivit a můžete se začít zlepšovat přímo raketovým tempem. Skvělé je třeba sledování televizních seriálů nebo filmů v angličtině, ale pokroky můžete dělat i díky poslouchání hudby. Pár tipů na dobrou muziku bychom pro vás měli – přihoďte si je do svého playlistu na Spotify a budou vám pomáhat s angličtinou, aniž byste si to vůbec uvědomovali.

1. Ed Sheeran

Kdo tvrdí, že si při poslouchání Edových písniček aspoň občas nezazpívá, tomu nevěřte. K Sheeranově hudbě si člověk snadno najde cestu a jeho alba si můžete pouštět několik dní pořád dokola. Jazyk není těžký, ale místy má rychlý spád, takže zpívat naplno a zároveň s ním udržet krok výborně prověří vaši výslovnost i schopnost porozumět.

2. Of Monsters and Men

Pohodové songy skupiny Of Monsters and Men jsou nejen perfektním soundtrackem na bezstarostné léto, ale i parádní pomůckou, která vám pomůže se zlepšit v angličtině. Zpívají pomalu, takže se k nim můžete snadno přidat, a texty si zapamatujete stejně rychle jako melodie. A navíc – tahle indie skupina pochází z Islandu, takže když můžou mít bezvadnou angličtinu oni, proč byste ji nemohli mít vy!

3. The Cure

Po začátcích téhle kapely musíte už trochu zapátrat v historii hudby… To byla ještě doba vinylu a magnetofonových kazet! Dnes jsou ale opět cool a není lehčí způsob, jak se například naučit dny v týdnu, než s jejich příjemným klasickým hitem „Friday I´m in Love“, stejně chytlavým jako všechny jejich další songy.

4. Bruno Mars

Bruno to jistí: v řadě jeho dalších písniček najdete spoustu anglického slangu a třeba v „The Lazy Song“ hezky používá budoucí čas. Ještě k tomu slangu: mít na sobě svůj „birthday suit“ znamená být nahý, „můj hrad“ se zase vztahuje k „můj dům“, a pokud si chcete odpočinout, můžete použít třeba výraz „kick back“ (dát si oraz). Pusťte si Bruna po ránu a nemůžete svůj den začít líp.

5. Taylor Swift

Královna chytlavých popových písniček. Je známá tím, že často zpívá v první osobě a neustále řeší své bývalé partnery. Texty jsou téměř vždy adresované přímo posluchači, takže si díky nim velmi rychle zvyknete na běžnou hovorovou angličtinu.

6. John Legend

Ať zazpívá tenhle chlapík cokoli, vždycky je to čisté a procítěné. A nikdy neztrácí svou dokonalou dikci. Jen poznámka na okraj – pokud si s ním budete zpívat (v angl. test your pipes) pravidelně, je dost možné, že se na vás trochu nalepí americký přízvuk.

7. The Beatles

K chytlavé klasice Beatles si najde cestu každý. Texty jsou jednoduché a navíc můžete od Beatles pochytit ten správný anglický přízvuk. Náš top tip? Naučte se slova písničky „All you need is love“ sledováním Love Actually (alias nejlepší britské romantické komedie všech dob).

8. Adele

Nejsilnější hlas, který se v posledních letech v Anglii objevil. Adele zpívá jako anděl, v rozhovorech s ní však určitě uslyšíte i její výrazný londýnský přízvuk – proto je skvělou volbou nejen kvůli svým úžasným písničkám, ale naučíte se od ní i leccos z místního slangu.

9. Sam Smith

Dalším Britem s výjimečným hlasem je Sam Smith. I jeho emocionální balady se v hitparádách rychle zabydlí na předních příčkách, na rozdíl od Adele však používá jednodušší jazyk, jemuž se dá snáz porozumět a který je pro nerodilé mluvčí – začátečníky lehčí k zapamatování.

10. Maroon 5

Adam Levin, frontman skupiny Maroon 5, zdaleka není jen hezký obličej. Talentovaný zpěvák a autor skvělých písní (na jeho pěti albech najdete doslova jednu pecku za druhou) zpívá jasně a má velmi přirozenou výslovnost, při poslechu jeho muziky proto snadno pochytíte běžnou anglickou dikci.

Učte se angličtinu v zahraničí - nejrychlejší cesta k plynulostiZjistěte více
Získávejte novinky ze světa cestování, jazyků a kultury v rámci GO newsletteruOdebírat

Otestujte Vaši angličtinu během pár minut

Více informací