GO Blog | EF Blog Czech Republic
Novinky z oblasti cestování, studia jazyků a kultury od EF Education First
MenuKatalog zdarma

20 věcí, ze kterých poznáte, že jste našli kamaráda na celý život

20 věcí, ze kterých poznáte, že jste našli kamaráda na celý život

Dobré přátele poznáte podle toho, že s nimi máte spojené fantastické vzpomínky. Ale úplně nejlepší jsou ti, se kterými máte nikdy nevyřčenou dohodu, že se společně budete po zbytek života smát. Takový kamarád či kamarádka jsou první, komu zavoláte, když se něco stane (ať už je to cokoli). Zároveň víte, že i když se hrozně dlouho neuvidíte, jakmile budete opět spolu, všechno bude zase jako dřív. Jedním z nejlepších způsobů, jak si přátele na celý život najít, je studium v zahraničí. A jak se takové přátelství pozná? Například podle následujících věcí:

1. Můžete tomu druhému vyprávět i ty nejdivnější sny, aniž byste se museli stydět. Dokonce i takové, ze kterých je vám trošku trapně – třeba že se vám hrozně líbí někdo ze třídy.

2. Často se vám stává, že se s takovým člověkem hodinu smějete, aniž byste si pamatovali, co vás vlastně tak rozesmálo.

3. Potkali jsme se v jiné zemi – což není totéž jako kámoš nebo kámoška, které znáte odmala. Zůstat v kontaktu s někým, koho znáte celý život, protože bydlí za rohem, je snadné. Tohle je ale přátelství, jehož udržení od vás vyžaduje určitou snahu a které nevzniklo jen tak samo od sebe. Něco vzrušujícího jste spolu prožili, což mezi vámi vytvořilo pouto na celý život.
4. I kdyby měl hlad jenom jeden z vás, objednáte si jídlo oba a bude to královská hostina.

5. Vyrážíte někam na cesty a pár měsíců se neuvidíte. Ale až se sejdete znovu, bude to, jako byste se rozloučili včera.

6. Anebo, což je ještě lepší – můžete vyrazit na cesty do daleka společně. Je totiž dost pravděpodobné, že od svých dobrodružství budete oba mít podobná očekávání. A i kdybyste to náhodou viděli každý trochu jinak, můžete si to na rovinu říct a budete vědět, že ani jeden z vás si případnou rozepři druhý den ráno už nebude pamatovat.

7. Všechny lumpárny děláte zásadně spolu. Pokud jeden z vás vymyslí nějakou kulišárnu, všichni vědí, že beztak v tom má prsty i ten druhý.

8. Jeden druhému můžete říkat věci úplně na rovinu. Když budete odcházet z domu a budete mít na sobě něco, co vám nesluší, určitě vám ten druhý bez obalu řekne, že v tom vypadáte fakt děsně.

9. Takový kamarád či kamarádka vám vždycky vymyslí tu nejlepší výmluvu, proč si zrovna teď musíte koupit čokoládu nebo ty nové boty, po kterých už několik týdnů pokukujete. Prostě chce, abyste byli šťastní, a chápe, že čokoláda = štěstí.

10. Je to první člověk, kterému zavoláte, když potřebujete v něčem důležitém poradit. A on zavolá v podobné situaci vám.

11. Společný víkend si oba dokonale užijete při nějakém bláznivém dobrodružství, ale stejně tak, když ho celý strávíte v pyžamu a dáte si spolu pořádnou filmovou jízdu na Netflixu. Ať už budete s tím druhým dělat cokoli, vždycky víte, že to bude bezva.

12. Pokud s takovým kamarádem či kamarádkou mluvíte jiným jazykem než svým mateřským, nebude mu vadit, když si s ním budete procvičovat své jazykové dovednosti pořád dokola a vaší výslovnosti se bude smát pouze tehdy, když spolu budete sami.

13. Klidně si před ním i pobrečíte, protože víte, že dřív nebo později bude potřebovat vaši útěchu zase on.

14. Pokud zjistí, že se chystáte psát svému bývalému partnerovi či partnerce nebo že chodíte s někým, kdo prostě není pro vás (případně obojí), zabrání vám v tom. Můžete si protestovat, jak chcete – váš kamarád či kamarádka dobře ví, co je pro vás nejlepší, a vždycky bude mít tendenci vás chránit.

15. Umíte spolu komunikovat telepaticky. Někdy je prostě jeden pohled víc, než kdybyste celý večer strávili tím, že někoho zdrbnete.

16. Podporuje vás, ať se děje cokoli. Dá vám „lajk“ na instagramový příspěvek, i když není zrovna dokonalý, a nikdy nevloží na internet fotku, kde vám to nesluší, i kdyby mu/jí to na ní doopravdy „seklo“.

17. Svůj život si bez takového kamaráda či kamarádky už ani neumíte představit. Už víte, že ve stáří budete ve stejném domově důchodců a budete tam spolu dál pokračovat ve svých alotriích.

18. Nijak vás neděsí pomyšlení, že byste takového kamaráda měli představit své rodině. Víte, že ho vaše rodina bez váhání přijme a bude se k němu chovat, jako by to byl váš další sourozenec.

19. Budete-li vyprávět dalším kamarádům nějakou historku, která není až tak vtipná, jak si ji pamatujete, bude se váš věrný kamarád smát obzvlášť hlasitě, aby trochu vyplnil to trapné ticho.

20. Sám bude při vyprávění historek lhát a šíleně (ale přesvědčivě) přehánět, abyste v nich vypadali ještě víc cool, než ve skutečnosti jste.

Udělejte si kamarády na celý život při studiu v zahraničíZjistěte více
Získávejte novinky ze světa cestování, jazyků a kultury v rámci GO newsletteruOdebírat

Objevujte svět a studujte jazyk v zahraničí

Více informací