GO Blog | EF Blog Czech Republic
Novinky z oblasti cestování, studia jazyků a kultury od EF Education First
MenuKatalog zdarma

Proč je léto v zahraničí ten nejlepší nápad ze všech

Proč je léto v zahraničí ten nejlepší nápad ze všech

Sníte o létě? My taky. Dny plné slunce a dlooouhé letní prázdniny… Ach jo. Už aby to bylo.

My s sebou letos na léto rozhodně balíme pas a tady je několik důvodů, proč byste to měli udělat taky.

V cizině můžete najít nové přátele na celý život

Co je ještě lepší než mít spoustu kamarádů doma? Mít jich ještě víc v zahraničí! K vytvoření takových nerozlučných přátelství stačí jedno jediné léto. Zároveň budete mít tu nejlepší výmluvu, proč se do téhle země v dalších letech vracet – a kdykoli tam pojedete, nebudete potřebovat žádné AirBnB, protože daleko lepší je bydlet u kamarádů, kteří vždycky vědí, kam vyrazit na oběd, a jsou těmi nejlepšími místními průvodci. A až jednou přijedou navštívit oni vás, můžete jim ukázat to nejlepší ze svého rodného města zase vy.

Rychle se zlepšíte v jazyce

Nejefektivnější způsob, jak se naučit nějaký jazyk, je žít tam, kde se jím mluví – tak to prostě je. Ať už trávíte čas na plážích v Miami nebo si prostě jen užíváte pohodový čas s přáteli v Paříži, každý den si při tom vylepšujete své jazykové dovednosti a prověřujete si v praxi svou slovní zásobu. A až se vrátíte zpátky do školy, nejen že budete nejlepší ve třídě – dokonce vám ani nepřijde, že jste něco studovali!

Potěšíte své rodiče

„Mami, tati, já bych chtěl(a) hrozně moc na léto někam vyjet!“ Až tohle vaši uslyší, budou mít velkou radost, že máte odvahu a chcete zajímavě a užitečně strávit letní prázdniny. A když se při tom ještě zlepšíte v jazyce (viz výše), stoprocentně na vás budou pyšní (ostatně i pro ně to bude parádní léto). Vážně (mám to vyzkoušené).

Zaručeně se opálíte

Ať už se budete potápět v Modré laguně na Maltě, žít svůj sen na pláži v Nice nebo si užívat tyrkysově modré vody na Floridě, zcela určitě se do školy vrátíte perfektně opálení. Většinu času budete trávit venku, abyste naplno využili možností, které vám pobyt venku a na sluníčku přináší, a přitom získáte bronz, jaký vám budou spolužáci závidět. Řekněte sami: dá se nový školní rok začít líp? (Důležitá poznámka – bezva opálení je sice nej, ale používat opalovací krém je ještě víc nej. Myslete na to, vaše kůže vám jednou poděkuje.)

Jen si představte, co všechno budete dávat na Instagram…

Všechny ty zážitky spojené s létem v cizině a čas strávený s přáteli v úžasném novém městě, to je prostě pecka. Ale pokud jste si to nechali pro sebe a nikomu to neukázali, stalo se to vůbec? Dokonalá příležitost, jak využít naplno možností svého telefonu – začněte na cestách fotit, označte své kámoše a můžete dát případně i vědět nám (pomocí tagů #EFMoment či #EFForever). Váš Instagram bude vypadat tak dobře jako nikdy předtím: spousta fotek s nejlepšími výhledy, vaše oblíbené kavárny a všechny ty okamžiky, z nichž vám zůstanou vzpomínky na celý život.

Skočte do toho po hlavě

Dlouhé letní volno nebylo vymyšleno jen proto, abyste ho strávili sledováním filmů z Netflixu, a slunce nesvítí pouze proto, abyste si ho užívali jen pod pergolou doma na zahradě. Byla by věčná škoda nevyužít téhle luxusní možnosti spousty volných týdnů, které každé léto máte (věřte, že jak začnete pracovat, bude vám tahle možnost zatraceně chybět!), a nesnažit se ho využít co nejlíp, třeba delším pobytem někde v cizině.

Využijte příležitosti cestovat a objevovat nové kultury a nová prostředí. Ať už budete pomalu popíjet smoothie v prosluněné Kalifornii (my máme nejradši Long Beach) nebo si dávat v Cambridge tradiční odpolední čaj – ve světě na vás čeká tolik nového, co můžete objevovat a užívat si. Ale pozor: sice vás to obohatí v mnoha směrech, ale také už možná nebudete ty toulavé boty z nohou chtít nikdy sundat!

Prožijte své léto snů s EFZjistěte více
Získávejte novinky ze světa cestování, jazyků a kultury v rámci GO newsletteruOdebírat

Objevujte svět a studujte jazyk v zahraničí

Více informací