GO Blog | EF Blog Czech Republic
Novinky z oblasti cestování, studia jazyků a kultury od EF Education First
MenuKatalog zdarma

8 muzikálů, které musíte vidět v New Yorku

8 muzikálů, které musíte vidět v New Yorku

Pokud se chystáte do New Yorku studovat angličtinu nebo se jen chystáte na výlet do Velkého jablka, musí být muzikál na prvním místě vašeho seznamu. Broadway, ikonický bulvár, je domovem více než 40 slavných divadel. Na této význačné ulici můžete zhlédnout cokoli od muzikálů, divadelních her až po komediální představení.

Při tolika úžasných představeních, z nichž si můžete vybrat, však může být rozhodování, které z nich zhlédnout, náročné. Proto - abychom vám podali pomocnou ruku - vám přinášíme seznam 8 muzikálů, které musíte vidět a které se v současné době v New Yorku hrají, abyste se mohli lépe rozhodnout.

1. & Juliet - Stephen Sondheim Theatre

Moderní zpracování Shakespearovy klasiky "Romeo a Julie" vypráví příběh Julie, která se vydává na cestu sebepoznání. Místo aby se smířila se svým tragickým osudem, žije dál a je odhodlaná vzít svůj osud do svých rukou. Spolu se skupinou přátel a svou věrnou ošetřovatelkou Julie prožívá vzestupy a pády své nově nabyté svobody a zpochybňuje vše, co ví o lásce a společnosti, ve které žije. V tomto muzikálu se mísí shakespearovský jazyk a kultovní popové písně a vytváří tak jedinečný soundtrack, který vás rozesměje.

2. Aladin - New Amsterdam Theatre

Tento oslnivý Disneyho muzikál vás roztančí na sedadle a budete si zpívat všechny známé klasiky. Sledujte, jak Aladin, chudý chlapec z města Agrabahu, objeví kouzelnou lampu, která obsahuje mocného džina. Džin dokáže Aladinovi splnit tři přání a on se pomocí těchto přání promění v prince, aby mohl získat krásnou princeznu Jasmínu. Aladin však brzy zjistí, že pravé štěstí a láska přicházejí zevnitř, ale dokáže ještě získat Jasmínino srdce? Představení se pyšní krásnými a živými kostýmy, energickou choreografií a neuvěřitelně chytlavými písněmi, které jsou vhodné pro všechny věkové kategorie.

3. Chicago - Ambassador Theatre

Muzikál zasazený do období "řvoucích dvacátých let" vypráví příběh dynamické dvojice Velmy Kellyové a Roxie Hartové. Roxie, mladá žena, která sní o slávě a hvězdnosti, se zaplete do skandální vraždy svého bývalého přítele a skončí ve vězení. Setkává se s Velmou, slavnou kriminálnicí, která je odsouzena za vraždu svého manžela a své sestry poté, co byli přistiženi při milostném poměru. Společně proplouvají a manipulují zkorumpovaným právním systémem a mediálním šílenstvím, které je obklopuje, aby se z nich staly nevinné hvězdy. Muzikál je plný jazzových melodií a satirického pohledu na slávu a honbu za americkým snem.

4. Hadestown - Divadlo Waltera Kerra

Hadestown je převyprávěním starořeckého mýtu o Orfeovi a Eurydice zasazeným do postapokalyptického světa. Když Eurydika prodá svou duši králi podsvětí výměnou za jídlo, přístřeší a bezpečí, Orfeus, nadaný hudebník, doufá, že zachrání svou jedinou pravou lásku. Orfeus se vydává do Hadestownu, místa podobného peklu, jemuž vládne velmi charismatický, ale zlověstný Hádes, aby ji zachránil. Na své cestě dolů do podzemí se Orfeus setkává s postavami jako Hermes a Persefona a dozvídá se více o řecké tragédii. Tento muzikál je plný krásné soulové hudby a evokuje nádherný příběh o lásce a oběti. Možná vás zanechá posedlé řeckou mytologií.

5. Sweeny Todd: Démonický holič z Fleet Street - divadlo Lunt-Fontanne

Tento temný a makabrózní muzikál vypráví mrazivý příběh pomstychtivého holiče Benjamina Barkera, který se snaží pomstít těm, kteří mu ublížili. Děj se odehrává ve viktoriánském Londýně, Barker přijme pseudonym Sweeny Todd a usiluje o spojenectví majitelky obchodu s koláči, paní Lovittové, která má temné úmysly, a brzy se londýnské ulice stanou dějištěm jejich hrůzných činů. Oba vymyslí páteřní plán, jak se pomstít, a využijí své speciality k zamaskování svých vražedných způsobů. Strašidelná hudba a texty v tomto muzikálu vás donutí třást se v botách. Tenhle muzikál je opravdu napínavý!

6. Harry Potter a prokleté dítě - Lyric Theatre

Ponořte se do kouzelnického světa Harryho Pottera s tímto dvoudílným muzikálem plným kouzel, dobrodružství, přátelství a tajemství! Děj se odehrává 19 let po událostech závěrečné knihy a sleduje již dospělého Harryho, zaměstnance Ministerstva kouzel, a jeho syna Albuse, který začíná první rok v Bradavicích. Když se v Bradavicích začne rozplétat mrazivá záhada, Albus naváže nečekané přátelství se Scorpiem Malfoyem, synem Harryho bývalého nepřítele Draca Malfoye. Společně se snaží ukončit zrádné spiknutí, které ohrožuje kouzelnický svět, a zároveň napravit vztahy mezi oběma rodinami.

7. Návrat do budoucnosti: The Musical - Winter Garden Theatre

Tento muzikál natočený podle kultovního filmu z roku 1985 vás nechá vrátit se v čase s Martym McFlyem! Když dospívající Marty náhodou použije stroj času "DeLorean", který vynalezl velmi výstřední vědec Doc Brown, vrátí se zpět do roku 1955. Nyní se Marty musí pohybovat v minulosti, aby si zajistil svou existenci. Čelí nečekanému úkolu pomoci mladým rodičům, kteří se do sebe zamilovali, a cestou překonává bizarní překážky. Tento odlehčený, komický a nostalgický muzikál čerpá inspiraci z původní hudby a dodává této nadčasové klasice nový dech.

8. Little Shop of Horrors – Westside Theatre Upstairs

This dark comedy follows nerdy florist assistant Seymour as he discovers an exotic and rather mysterious plant he names Audrey II. He believes that this new plant will bring more customers to the struggling florist, as well as impress his crush. However, Seymour is left with a moral dilemma after he realizes Audrey II has a thirst for human blood that ultimately leads to its rapid and impressive growth. Seymour must face the decision of sacrificing the ones he loves or destroying the plant altogether. Dance along to the incredibly catchy tunes and laugh at the show’s ridiculousness!

We hope this list of fabulous musicals helps you decide which show you should see when you’re next in New York City. You won’t regret going to see a Broadway

Prozkoumejte to nejlepší z New YorkuStudujte v zahraničí
Získávejte novinky ze světa cestování, jazyků a kultury v rámci GO newsletteruOdebírat

Otestujte Vaši angličtinu během pár minut

Více informací