GO Blog | EF Blog Czech Republic
Novinky z oblasti cestování, studia jazyků a kultury od EF Education First
MenuKatalog zdarma

Klidné části Los Angeles: 5 míst, která vám pomohou se uklidnit a zpomalit

Klidné části Los Angeles: 5 míst, která vám pomohou se uklidnit a zpomalit

Jednou z největších výhod života v Los Angeles je možnost neustálého vzrušení. Vždy jste jen pár bloků od něčeho úžasného, co můžete vidět nebo dělat. Někdy je však vítané trochu zpomalit a uniknout tak ruchu LA.

Město ve skutečnosti nabízí nepřeberné množství úkrytů - stačí jen vědět, kde hledat! Vybrali jsme pět klidných útočišť v Los Angeles, která jsou ideální pro odpočinek a dobití baterek, když jste např. unavení z výuky na jazykovém pobytě. Naplánujte si malý útěk z jednoho z nejživějších měst na světě, aniž byste ho museli opustit!

1. Huntingtonova knihovna, Muzeum umění a botanická zahrada

Najděte si čas zastavit se a přivonět si ke květinám v této rozsáhlé skládačce botanických zahrad, pravděpodobně nejskvělejší v celém regionu. Je rozdělena na různá témata a zahrnuje pouštní zahradu (ta je určena všem milovníkům kaktusů a sukulentů), zahradu džungle a japonskou zahradu. Jak k zahradám, tak ke zbytku tohoto úžasného výzkumného centra je nejlepší přistupovat pomalu. Užijte si to!

2. Arboretum a botanická zahrada okresu Los Angeles

Pávi jsou ikonickými symboly - a neoficiálními strážci - tohoto 127akrového přírodního a historického zázraku. Můžete se zde setkat se vzácnými a ohroženými druhy rostlin z celého světa, nakrmit kachny a husy (zahrada je zároveň útulkem pro zvířata), projít se krásnými lesy a vodopády a projít se po mnoha klidných cestách. Zahradu si můžete prohlédnout také tramvají - to je ještě větší relaxace.

3. Chrám Thien Hau

Klid a pohodu určitě objevíte v magickém chrámu Thien Hau (vietnamsky Chua Ba Thien Hau nebo čínsky Tian Hou Gong), barevném chrámu zasvěceném Mazu, taoistické bohyni moře. Chrám Thien Hau je kulturním a duchovním místem. Jeho okouzlující exteriér s draky a nádherně zpracovanými sloupy vyniká uprostřed džungle bytů v losangeleské čínské čtvrti.

4. Ústřední knihovna

Tak jste dostali chuť na knihu. Zní výběr z více než deseti milionů svazků lákavě? Centrální knihovna, která se nachází mezi nebetyčnými budovami v centru Los Angeles, je uměleckým a architektonickým skvostem z 20. let a třetí největší centrální knihovnou v USA. Bavte se hledáním výrazných sfing, pohledem na rozmarný lustr se zvěrokruhem nebo se prostě jen ztratíte na stránkách opravdu dobré knihy.

5. Cyklistická stezka Marvina Brauda (známá také jako The Strand)

Jedním z nejpříjemnějších způsobů, jak prozkoumat LA a jeho nádherné pobřeží, je samozřejmě jízda na kole. Cyklistická stezka u pláže známá jako "The Strand" spojuje mnoho nejlepších pláží LA prostřednictvím 22 km dlouhé rovné zpevněné cesty. Je oblíbená mezi cyklisty, běžci i bruslaři. Naskočte na kolo a nechte se unášet dobrou zábavou (doslova)! Úžasné výhledy a dlouhé úseky teplého písku jsou zaručeny.

Začněte prozkoumávat Los AngelesStudium v zahraničí
Získávejte novinky ze světa cestování, jazyků a kultury v rámci GO newsletteruOdebírat

Učte se jeden z 10 jazyků ve více než 50 skvělých měst

Více informací