GO Blog | EF Blog Czech Republic
Novinky z oblasti cestování, studia jazyků a kultury od EF Education First
MenuKatalog zdarma

10 jedinečných míst, která si můžete přidat na svůj letní Bucket list

10 jedinečných míst, která si můžete přidat na svůj letní Bucket list

Léto je za dveřmi, takže je na čase odložit péřové bundy a začít plánovat velkolepá letní dobrodružství při cestování nebo studiu v zahraničí! 

Proč letos neuniknout davům a neprozkoumat některé skryté klenoty po celém světě? Od domků na kůlech na Miami Beach až po tapas zdarma v Madridu: zde je 10 jedinečných míst, která si můžete přidat na svůj letní seznam. 

  

1. Sliema, Malta: Il-Merill 

  

Chcete-li ochutnat pravou maltskou kuchyni, když jste například na jazykovém pobytu na maltě, navštivte Il-Merill, skromnou rodinnou restauraci ve Sliemě, kde jsou porce obrovské a ceny nízké. Ochutnejte tradiční maltská jídla, jako je dušený králík, místní kozí sýr a bragoli. Podnik není velký, proto si místo rezervujte předem, abyste si zajistili místo. 

  

2. Singapur: Pulau Ubin 

  

Ačkoli je Singapur často popisován jako betonová džungle, mnoho malých ostrůvků u pobřeží nabízí příležitost znovu se spojit s přírodou. Pulau Ubin je klidné místo vzdálené pouhých 15 minut jízdy bumboatem (malou dřevěnou loďkou) od pevniny. 

Po příjezdu si můžete půjčit kolo a projet se po klikatých promenádách ostrova. Prozkoumejte tradiční vesnici kampong, historický lom, vydejte se pozorovat ptáky, prozkoumejte mokřady a mangrovové lesy nebo relaxujte na skalnatých plážích. Každá cesta stojí 3 dolary a odjíždí se z trajektového terminálu Changi Point. 

  

3. Miami Beach: Stiltsville 

  

Utečte od davů a lesku Miami Beach a prozkoumejte Stiltsville. Seznamte se s fascinující historií bývalé miamské vesnice na kůlech a prohlédněte si šest zbývajících domů. Toto jedinečné místo, které kdysi sloužilo jako hřiště pro bohaté, je přístupné pouze lodí. Pokud tedy nemáte známého s lodí, přidejte se k oficiální prohlídce Institutu Biscayne National Park, které se konají od čtvrtka do neděle po celé léto. 

  

4. Nantes: Puy du Fou 

  

Puy du Fou v západní Francii, který byl dvakrát zvolen nejlepším zábavním parkem na světě, je zábavní park bez atrakcí a ani o ně není nouze. Ačkoli je vzdálen asi hodinu jízdy od města Nantes, stojí za to se sem vydat. Hlavním lákadlem jsou zde historické výstupy, od Vikingů až po rytíře kulatého stolu, tyto živé show přenesou vaše srdce i mysl do jiné doby. Páteční a sobotní večery vrcholí vrcholnou podívanou, La Cinéscénie, epickou show s více než 2500 herci a 28 000 kostýmy. 

 

5. Brighton: Lázně Beach Box 

  

Venkovní lázně na pláži Brighton Beach zní velmi lákavě, ale ne v Beach Box Spa. Tyto rustikální venkovní lázně si kladou za cíl obnovit tradici skandinávských saun a zvou návštěvníky, aby se napařili v saunách na dřevo a pak se zchladili v chladivém bazénu (nebo v oceánu). Otevřeno je celoročně, takže se můžete v zimě zahřát a v létě osvěžit. 

  

6. Berlín: Badeschiff 

  

Zchlaďte se na tomto koupališti u řeky přímo v centru Berlína. Odpočiňte si na lehátku s konečky prstů v písku nebo se ponořte do křišťálově čisté vody v plovoucí loďce. Díky hudbě, kterou zde roztáčí DJ, dobře zásobenému baru a nerušenému panoramatickému výhledu na Sprévu a panorama Berlína je to jedno z nejpohodovějších letních míst v Berlíně. Nezapomeňte si své místo rezervovat předem online. 

  

7. New York: East River 

  

New York se v létě hemží vodou, takže naštěstí nikdy nejste příliš daleko od vody. Každé léto nabízí Brooklyn Bridge Park Boathouse bezplatnou jízdu na kajaku po East River. Na bezplatné dvacetiminutové lekce ve středu a ve čtvrtek večer a v sobotu po celý den se můžete objednat online. Až to zvládnete, možná se budete chtít přihlásit i na kajakářské pólo! 

  

8. Londýn: Monopoly v životní velikosti 

  

Fanoušci kultovní deskové hry budou nadšeni, že si nyní můžete zahrát její vydání v životní velikosti v centru Londýna. Pohybujte se po 15metrové herní desce s reálnými žetony (v podání herců), plňte úkoly, kupujte domy, vybírejte nájemné, utíkejte z vězení a vydělávejte hromady peněz z Monopolů. Při odchodu si nenechte ujít bar Top Hat, kde si můžete dát drink. 

  

9. Soul: Pan Toaletní dům 

  

Pokud máte rádi záchodový humor, zamilujete si muzeum Haewoojae, které se nachází nedaleko Soulu. Toto muzeum, známé také jako Pan Toaletní dům podle svého zakladatele, je věnováno všemu, co se týká toalet! Zaměřuje se na záchodovou kulturu, vědu a fakta a jeho součástí je i údajně největší záchodová socha na světě. Vstup je zdarma, smích je k nezaplacení.  

  

10. Madrid: Madrid: El Tigre 

  

Tento neformální tapas bar v madridské super cool čtvrti Chueca láká studenty a lidi po práci díky talířům tapas zdarma. Ve 22:00 je tu největší nápor, takže dorazte dříve, nebo se připravte na to, že se budete muset protlačit davem ke stolu. Ke každému objednanému nápoji dostanete velký talíř tradičních tapas, jako je chorizo, croquetas, španělská omeleta nebo patatas bravas. El Tigre má dvě provozovny, které jsou na ulici Infinitas 23 a Hortaleza 23. 

Prozkoumejte svět s námi. Studujte v zahraničí už tohle léto.Více informací
Získávejte novinky ze světa cestování, jazyků a kultury v rámci GO newsletteruOdebírat

Učte se jeden z 10 jazyků ve více než 50 skvělých měst

Více informací