GO Blog | EF Blog Czech Republic
Novinky z oblasti cestování, studia jazyků a kultury od EF Education First
MenuKatalog zdarma

10 celebrit, které mluví více jazyky

10 celebrit, které mluví více jazyky

Celebrity jsou jako my – nebo snad ne? No dobře, možná mají o pár (milionů) sledujících na Instagramu víc… jednoznačné výhody spojené se znalostí dalších jazyků si ale mnozí z nich uvědomují stejně jako my. Zde je 10 celebrit, kteří „válí“ hned několika jazyky, a jsou tedy pro nás všechny velkou inspirací.

1. Bradley Cooper – angličtina a francouzština

Prvním z našeho seznamu 10 celebrit je Monsieur Cooper. Poté, co se při sledování Ohnivých vozů zamiloval do francouzštiny, rozhodl se Bradley Cooper rozšířit svůj talent právě o plynulé vyjadřování v tomto jazyce a na půl roku se jej vydal studovat do Aix-en-Provence. Svou elegantní francouzštinou se blýskl i na červeném koberci a ve francouzsky mluvících zemích pravidelně oslňuje během tiskových konferencí. Pecka.

2. Mila Kunis – ruština a angličtina

Narodila se na Ukrajině a její mateřštinou byla ruština. Když tedy najednou v sedmi letech začala chodit do školy v L.A., neměla jinou možnost, než se rychle naučit anglicky. Postupem času přivedla svou americkou výslovnost k dokonalosti, a i když dnes příliš rusky mluvit nemusí, díky komunikaci s rodiči je v ní stále jako doma. Někdy se to i hodí, třeba když v rozhovoru s moskevským reportérem obhajuje Justina Timberlaka (ano, to video se dát na YouTube najít).

3. Sofia Vergara – španělština a angličtina

Herečka a modelka Sofia Vergara vyrůstala v Kolumbii a začínala jako moderátorka v několika španělských pořadech na amerických televizních stanicích. Ve škole se však naučila plynně anglicky a poté už následovala řada televizních i filmových rolí (nejspíš ji znáte jako Glorii ze seriálu Taková moderní rodinka). Test na americké občanství udělala na jedničku a navíc se jí podařilo ulovit jednoho z miláčků Hollywoodu: Joea Manganiella.

4. Sandra Bullock – angličtina a němčina

Příčinou jejího bilingvismu je fakt, že se narodila do rodiny amerického armádního důstojníka a německé operní pěvkyně. Několik let svého dětství strávila s matkou v Evropě na turné a životem v Německu, dokonce se během několika německých operních představení objevila i na jevišti. I když na veřejnosti je v němčině poněkud nesvá, několik projevů při přijímání různých ocenění pronesla právě v tomto jazyce, čímž ohromila nic netušící publikum.

5. Mark Zuckerberg – angličtina a čínština

Není divu, že se zakladatel Facebooku a jeden z nejúspěšnějších podnikatelů dneška naučil čínsky – tímhle jazykem dnes mluví na světě víc než miliarda lidí. V jeho případě je to však nejen chytrý podnikatelský tah, nýbrž i gesto lásky. Jeho žena je totiž Číňanka. A Mark (aby se domluvil s celou její rodinou včetně babičky) se proto tento velmi těžký jazyk naučil. Tomu se říká opravdová láska.

6. Natalie Portman – angličtina, španělština, němčina, japonština a hebrejština

Umíte-li další jazyk, vždycky to udělá dojem. Velvyslankyni při OSN a skvělé herečce Natalie Portman by díky její až neuvěřitelné znalosti angličtiny, španělštiny, němčiny, japonštiny a hebrejštiny v našem pomyslném žebříčku určitě patřilo první místo. Z Jeruzaléma se do Ameriky přestěhovala, když jí byly tři roky, ve škole se naučila hebrejsky a svůj jazykový talent pak rozvíjela i v dospělosti. Známá je také tím, že když se chtěla věnovat studiu, neváhala vynechat i premiéry svých filmů.

7. Tom Hiddleston – angličtina, španělština, francouzština a řečtina

Tak tenhle kluk z plakátu má nejen naprosto dokonalý britský přízvuk, ale také velký talent na další jazyky, takže i Natalie Portman by mohl strčit do kapsy. Říká se, že ovládá devět různých jazyků, plynně však hovoří jen čtyřmi: anglicky, španělsky, francouzsky a řecky. I na svých cestách (a že toho filmové hvězdy nacestují) se vždy snaží mluvit místním jazykem nebo se alespoň naučit pár základních frází.

8. Rita Ora – angličtina a albánština

I když přijela Rita s rodinou z Kosova do Anglie ještě jako batole, díky svým kosovsko-albánským rodičům se naučila plynně albánsky. V interview se často zmiňuje, jak je hrdá, že patří k nemnoha slavným tvářím Kosova a že rodný jazyk zůstává i nadále důležitou součástí jejího života. Bez ohledu na to, kolikrát se její písně objeví v hitparádách, vždy se hrdě hlásí ke své kultuře a své zemi.

9. Colin Firth – angličtina a italština

Pan Darcy je učebnicovým příkladem romantika, dokonce i mimo filmové plátno. Italsky se naučil, aby udělal dojem na svou ženu Livii Giuggioli a její rodinu, nedávno si dokonce zažádal o italské občanství. Připouští ale, že nemá úplně bezchybnou výslovnost, a proto roli v italském filmu by přijal pouze pod podmínkou, že bude hrát Angličana mluvícího italsky…

10. Sandra Oh – korejština, angličtina, francouzština a španělština

Když má člověk korejské rodiče a dětství prožije v kanadské Ottawě, ocitá se ve vícejazyčném prostředí už od samého začátku. Pokud však zároveň žijete v zemi, která už je sama o sobě slavná velkým podílem francouzsky mluvícího obyvatelstva, proč zůstávat jen u angličtiny a korejštiny, že? Po studiu jazyka zamilovaných na herecké škole v Montrealu se Sandra stihla naučit ještě španělsky, čímž nás všechny tak trochu zahanbila, protože čtyři jazyky, to už je vážně síla!

View post on Instagram
 

Toto byl seznam 10 celebrit, které ovládají více než jeden jazyk. V dalším článku se můžete podívat na dalších 10 celebrit, které studovaly či žily v zahraničí. Čtěte zde!

Studium cizího jazyka není jen pro celebrity. Zkuste jazykový pobyt v zahraničí.Zjistěte více
Získávejte novinky ze světa cestování, jazyků a kultury v rámci GO newsletteruOdebírat

Objevujte svět a studujte jazyk v zahraničí

Více informací