GO Blog | EF Blog Czech Republic
Novinky z oblasti cestování, studia jazyků a kultury od EF Education First
MenuKatalog zdarma

6 způsobů, jak zůstat ve spojení se svými zahraničními přáteli, když jste doma

6 způsobů, jak zůstat ve spojení se svými zahraničními přáteli, když jste doma

Navazování kontaktů se zahraničními přáteli je obohacující i náročné. Zpočátku se může zdát, že obrovské oceány, jazykové bariéry a protichůdné kultury jsou skličující. Jejich jedinečný pohled na svět vás však naučí cenným věcem, otevře vám dveře k novým zážitkům a vypěstuje ve vás pocit sounáležitosti, který byste ve své rodné zemi možná nenašli.

Díky kombinaci technologií, vytrvalosti a nápaditého myšlení si kamarádi na dálku po celém světě užívají společných zážitků, které upevňují smysluplná přátelství na celý život a to vše z pohodlí svého domova.

1. Naplánujte si virtuální filmový večer

I když vás od sebe dělí tisíce kilometrů, můžete s kamarády otevřít balíček popcornu a společně sledovat filmy. Díky dnešním technologiím si mohou přátelé na dálku plánovat filmové pondělky, úterky na YouTube a rom-com PJ party. Online platformy jako Kast a TwoSeven umožňují sdílené streamování oblíbených služeb, jako je Netflix a YouTube. Prostým společným sledováním oblíbených pořadů sdílíte kultury, jazyky a smích. Než se nadějete, budete si navzájem recitovat hlášky v různých jazycích a sdílet interní vtipy související s televizí.

2. Hrajte společně online kvízy a hry

Při hraní počítačových her pro dva hráče můžete vést videochat, volat si přes Xbox nebo si vyhledat náhodný online kvíz a zjistit, jaké má ten druhý zvláštnosti.

Pokud si nejste jisti, kde začít, nástroj Jackbox pro hry více hráčů překypuje výběrem. Od rapových bitev ad libs až po kouzlení s tajemnými vraždami, to je snadný způsob, jak podpořit chichotání a zapomenout na vzdálenost, která vás dělí. Zatímco jedna osoba musí vlastnit fyzickou hru, všichni ostatní se k ní mohou připojit prostřednictvím jakéhokoli zařízení, které se připojuje k internetu.

3. Zůstaňte v kontaktu postaru

Dopisy a pohlednice mají stále své místo při oslovování zahraničních kamarádů a studentů jazyků. Dopisy vám dávají prostor a čas, abyste mohli sepsat příběhy ze svého života a podělit se se svým zahraničním protějškem o aspekty své kultury. Pohlednice jim nabízejí momentky z krajiny, která vás obklopuje. Existují části světa obou přátel, které nemají možnost vidět, a tyto prostředky jim ukáží tyto skryté části způsobu života toho druhého.

4. Založte knižní klub

Každý měsíc vyberte knihu, kterou si každý přečte. Typ knihy je na vás; vyberte si takovou, která je založena na rozporuplných názorech, a sledujte, jak se rozvíjejí zábavné a vášnivé debaty, nebo si vyberte takovou, která pojednává o univerzálních pocitech, a poznejte emocionální stránky svých přátel. Naplánujte si s přáteli pravidelný videohovor, kde budete diskutovat, debatovat a porovnávat kulturně vhodné svačinky pro knižní klub.

Pokud nemůžete domluvit virtuální setkání, je čas sepsat eseje na Whatsapp a literární dopisy. Vždycky se najde způsob, jak se spojit a tenhle stojí jen pár sýrových sušenek, zajímavý román a trochu volného času. Jaká to malá cena za tak hodnotnou investici do vašich jazykových dovedností a okruhu přátel!

5. Buďte kreativní!

Studie ukazují, že zapojení kreativní stránky mozku při procvičování jazyka je jedním z nejefektivnějších způsobů učení. Internet poskytuje nespočet příležitostí ke kreativitě s kamarádem z daleka, a pokud ji zkombinujete s mluvením, čtením nebo psaním v cílovém jazyce, určitě se ve svých dovednostech posunete. Proč si společně nezaložit vlog? Nebo se společně naučte hrát na nějaký hudební nástroj? A co takhle začít soutěžit s aplikacemi na cvičení?

Existuje nekonečné množství aplikací, na kterých se můžete učit novým dovednostem - od online nástrojů pro podcasty, na které můžete nahrávat své společné úvahy, až po online tabule, na kterých můžete společně čmárat. Můžete dokonce společně meditovat pomocí aplikací, jako je Headspace. Je toho spousta, co se dá dělat, tak prostě začněte přemýšlet jinak.

6. Využijte sociální sítě

Samozřejmě využijte sílu sociálních sítí. Sdílejte hloupé memy, o kterých víte, že vaše přátele rozesmějí, pošlete si navzájem motivační ranní vzkaz a založte skupinové chaty, kde můžete začít diskutovat o novém nápadu na vlog. Naše platforma EF Campus Connect umožňuje spolužákům, kteří se učí na jazykovém pobytu v zahraničí, zůstat ve spojení i po skončení jazykového kurzu v zahraničí.

Pravidelné check-iny na podobných platformách posílí vaši vášeň pro jazyky a kulturu a také vypěstují nebo upevní nenahraditelná přátelství.

Poznejte přátele z celého světa a zároveň se naučte jazyk.Více informací
Získávejte novinky ze světa cestování, jazyků a kultury v rámci GO newsletteruOdebírat

Objevujte svět a studujte jazyk v zahraničí

Více informací