GO Blog | EF Blog Czech Republic
Novinky z oblasti cestování, studia jazyků a kultury od EF Education First
MenuKatalog zdarma

Nuda doma? Učte se anglicky přímo na gauči!

Nuda doma? Učte se anglicky přímo na gauči!

Život v digitálním věku skýtá zcela určitě nejrůznější výhody – a zejména pokud jde o studium jazyků (a roztomilá videa o pejscích): dávno již minula doba, kdy s sebou musel člověk všude tahat těžkou knihu anglické gramatiky nebo se plahočit kamsi do knihovny. Dnes se můžeme učit anglicky a připravovat se na svou budoucnost ve světě, aniž bychom přitom vstali z gauče – dokonce k tomu nepotřebujeme ani žádné učebnice a zkoušky. A nuda je rázem pryč.

Sestavili jsme pro vás seznam zábavných způsobů, jak si vybrousit svou angličtinu, u nichž se příliš nenadřete a můžete si navíc naplno užívat pohodlí svého obýváku:

Poslouchejte podcasty zdarma a posouvejte se v jazyce rychle kupředu

Co může být lepšího než si tak ležet na gauči, na uších sluchátka, a přitom poslouchat své oblíbené podcasty? Stačí si vybrat zajímavé téma a pustit si o něm něco v cizím jazyce. Zde je náš seznam fantastických podcastů v angličtině zdarma, které vás zaručeně posunou o kus dál.

Učte se doma u Netflixu

Netflix představuje doslova ideální příležitost, jak se zlepšovat v angličtině tím nejvíc cool způsobem. Zde jsou naše tipy na nejlepší seriály, u kterých se můžete učit anglicky. Že už jste je všechny viděli? Tady je desítka dalších!

Čtěte knížky v originále

Dnes jsme sice možná od rána do večera přilepení k mobilům, ale pohodlně se někde uvelebit a začíst se do opravdické knížky, to má prostě své jedinečné a neodolatelné kouzlo. A těm z vás, kdo se toužíte zlepšit v angličtině, se to může i dost hodit. Právě teď je ten pravý čas oprášit staré anglické klasiky. Pokud si knížku přečtete v originále, ukáže se vám v novém světle – a navíc si parádně rozšíříte slovní zásobu! Zde je našich 10 tipů na báječné knížky, u kterých se dá skvěle zlepšit v angličtině.

Zdokonalujte se posloucháním písniček

Pořád se říká, že zazpívat si anglickou písničku vám s jazykem hodně pomůže – ale co když si autoři textů vlastně sami nebyli tak úplně jistí, jak by to mělo správně v angličtině znít? Vaše hudební knihovna může být plná hanebných slovních zločinů a nejrůznějších gramatických ohavností – což je ale vlastně dobrá zpráva: vybrali jsme pro vás ty nejhorší, protože ty jsou zároveň tím nejlepším cvičením, jak si zlepšit svou angličtinu na opravdu špatných textech písniček.

Učte se nová slovíčka každý den

Spolu s výslovností a gramatikou patří k největším výzvám studentů angličtiny tradičně také slovní zásoba. Zkuste si ji postupně rozšiřovat tím, že se naučíte pár nových slovíček – a proč třeba rovnou nezačít jedním z našich šikovných seznamů? Objevte ta nejkrásnější anglická slova, ta která se lidem nejvíc pletou nebo si vesele procvičujte výslovnost na anglických jazykolamech doma s rodinou či s kamarády.

Že byste dali přednost strukturovanějším lekcím, které vás opravdu pořádně posunou? Ať už to potřebujete kvůli práci nebo chcete úspěšně složit nějakou jazykovou zkoušku, nabízíme vám interaktivní lekce sestavené přímo na míru na EF English Live. Zvolte si skupinovou či individuální výuku vedenou kvalifikovanými lektory a studujte ve svém vlastním tempu – aniž byste při tom museli opustit pohodlí svého gauče!

Získávejte novinky ze světa cestování, jazyků a kultury v rámci GO newsletteruOdebírat