GO Blog | EF Blog Czech Republic
Novinky z oblasti cestování, studia jazyků a kultury od EF Education First
MenuKatalog zdarma

10 důvodů, proč navštívit Washington, D.C.

10 důvodů, proč navštívit Washington, D.C.

Když my Češi zaslechneme „Washington“, většinou nám jako první naskočí něco ze světa politiky. A přesto – i když je toto město svou bohatou politickou historií doslova protkané, důvodů, proč navštívit Washington, D.C., je ve skutečnosti mnohem víc. V tomto článku vám přinášíme deset z nich.

1. Proč navštívit Washington? Kvůli jazyku!

Kde jinde si lépe procvičit svou nově nabytou znalost angličtiny než ve staré dobré debatě o politice? Nikoho jistě nepřekvapí, že politika je ve Washingtonu středobodem všeho – a většina zdejších obyvatel má také na aktuální politickou situaci nějaký názor. Což znamená, že tu získáte nejen „klasický“ americký přízvuk, ale dozvíte se i spoustu zajímavých věcí o politickém dění a to může být určitě jeden z důvodů proč navštívit Washington, D.C.

Co si takhle zlepšit angličtinu přímo ve Washingtonu?

2. Proč navštívit Washington? Historie na každém kroku!

Historie, to je rozhodně důvod, proč navštívit Washington, D.C., byl za ta léta už sídlem celkem 45 amerických prezidentů, a právě to z něj (spolu s bezpočtem dalších historických událostí) udělalo město, jakým je dnes. Počínaje slavným proslovem Martina Luthera Kinga Jr. v roce 1963 s názvem „Mám sen“ a konče inauguračním proslovem Baracka Obamy, který se v roce 2008 stal prvním americkým prezidentem černošského původu – tímto městem opravdu kráčela historie.

Dokonce i na kartičce do metra najdete její malý kousek: dodnes ji zdobí symbol pandy, připomínající rok 1972, kdy sem byly z Číny přivezeny populární pandy Hsing-Hsing a Ling-Ling.

3. Proč navštívit Washington? Čtyři roční období v plné parádě!

Hledáte-li destinaci, kde se dají zažít čtyři roční období se vším všudy, pak toto je důvod, proč navštívit Washington. Nachází se zhruba v polovině východního pobřeží USA a těší se proměnlivému klimatu – v zimě tady může být i lehce pod nulou, zatímco v létě mohou teploty vyšplhat až k příjemné třicítce. Což jinými slovy znamená, že za zimních měsíců tu můžete v Meridian Hill Park skotačit ve sněhu a až přijde léto, můžete si v klidu vychutnávat osvěžující drinky v rooftop baru v Perry’s Restaurant.

4. Proč navštívit Washington? Kultura, kam se jen člověk podívá!

Mezi nejslavnější veřejné instituce patří např. Muzeum letectví a kosmonautiky, Národní galerie či Smithsonův Institut. Tím však výčet důvodů, proč navštívit Washington ani zdaleka nekončí. Ať už se tedy chystáte objevovat zdejší skryté poklady, nebo dáte raději přednost washingtonské „klasice“, určitě vás při prohlídce toho nejzajímavějšího v srdci města čeká pořádná dávka americké kultury a historie.

5. Proč navštívit Washington? Spousta památníků!

Patříte-li k obdivovatelům monumentálních historických památníků a dalších staveb, pak je to ten pravý důvod, proč navštívit Washington. Už jen třeba Bílý dům, legendární symbol Spojených států, postavený v roce 1792, vás ohromí svými 132 impozantními pokoji, 35 toaletami a 6 podlažími – a rozhodně nepokazí žádnou vaši fotku. Kromě toho můžete ve městě obdivovat např. Washingtonův monument, Jeffersonův památník, Kapitol a mnoho dalších památek.

6. Proč navštívit Washington? National Mall!

Tento travnatý park dlouhý celou jednu míli lemuje řada muzeí Smithsonova institutu, tedy i několik velmi slavných washingtonských památek. Park se rozkládá na ploše 59 hektarů a bývá tu velmi živo – každý si chce jeho krásně zelené plochy užít co možná nejvíc.

7. Proč navštívit Washington? Protančíte celou noc (či den)!

Tanec je rozhodně jeden z důvodů, proč navštívit Washington – v centru města i v dalších čtvrtích se koná spousta tanečních akcí a zároveň zde najdete mnoho různých kurzů tance, od salsy přes swing až po břišní tanec. Ať už patříte mezi zkušené tanečníky nebo byste prostě jen rádi zkusili něco nového – D.C. vám v tomto směru určitě bude mít co nabídnout!

8. Proč navštívit Washington? Rozkvetlé sakury!

Jakmile do Washingtonu zavítá jaro, mnozí doslova se zatajeným dechem čekají, až rozkvetou místní sakury. Od roku 1912, kdy Japonsko darovalo městu 3 012 stromů na důkaz svého přátelství, zažívá D.C. každé jaro úchvatnou podívanou. Nejvíc sakur najdete v Tidal Basin či podél nábřeží v East Potomac Park, na malé skupinky těchto stromů však narazíte i různě po městě, mějte proto určitě fotoaparát po ruce.

9. Proč navštívit Washington? Je to město inteligence!

Washington patří také mezi největší centra vzdělanosti v USA, předčí jej snad jen legendární Ann Arbor v Michiganu. Univerzity navíc čas od času nabízejí přednášky zdarma – a to by mohl být důvod právě pro vás, proč navštívit Washington a využít tak skvělou příležitost setkat se s různými inspirativními lidmi a zapříst zajímavý rozhovor.

10. Proč navštívit Washington? Čistota je zde na prvním místě!

Ve velkých městech bývá čistota spíše vzácností, nicméně v hlavním městě USA vědí, jak na to. A i když každý pracovní den přijíždí do města spousta lidí za prací a jeho populace vzroste o téměř 80 %, cestování metrem je příjemné a nepořádek tu nenajdete – navzdory všem těm davům, které jej používají každý den. Bravo, D.C.!

Když už je řeč o zaměstnání, lákalo by Vás pracovat v zahraničí?

View post on Instagram
 

Toto bylo jen 10 ze spousty důvodů, proč navštívit Washington. Pokud by Vás ale lákala nějaká teplejší destinace v USA, inspirujte článkem: Souboj dvou plážových destinací: San Diego proti Miami.

Objevte Washington, D.C. díky jazykovým pobytům v zahraničí!Zjistěte více
Získávejte novinky ze světa cestování, jazyků a kultury v rámci GO newsletteruOdebírat

Objevujte svět a studujte jazyk v zahraničí

Více informací