GO Blog | EF Blog Czech Republic
Novinky z oblasti cestování, studia jazyků a kultury od EF Education First
MenuKatalog zdarma

Romantický Londýn: 10 unikátních míst pro ideální rande

Romantický Londýn: 10 unikátních míst pro ideální rande

Abychom dokázali, že britská metropole může jako Město lásky zcela směle konkurovat Paříži, vybrali jsme pro vás 10 velmi romantických míst v Londýně, kam můžete někoho vzít, získat tam jeho srdce a vůbec – posbírat v oblasti romantiky všechny bonusové body, které se získat dají. I když se i v Praze dá najít nespočet překrásných míst, pojďte se s námi pro tentokrát podívat na romantický Londýn.

1. TA SPRÁVNÁ ROMANTIKA V KINĚ

Kino a rande, to je prostě klasika. A co takhle rezervace sedačky pro dva se stolečkem a dekou v Aubin Cinema? Z baru si donesete něco dobrého na zub a hned máte pohromadě všechny čtyři klíčové ingredience romantického večera: film, piknik a pohovku s dekou. Procházka po skončení filmu  po romantikou zalitém Londýně rozhodně není na škodu.

2. RANDE V MUZEU

Držet se za ruce nebo se tu a tam letmo políbit je z nějakého důvodu daleko zábavnější, jste-li přitom obklopeni uměleckými díly či historií. Spousta londýnských muzeí je nejen zdarma, ale navíc má otevřeno až do večera a v přítmí této historické budovy Vás romantická nálada jistojistě obklopí– ideální místo na procházku ve dvou, když venku celý den prší.

View post on Instagram
 

3. NEKONEČNÝ VESMÍR A CO JE DÁL

Říká se, že láska vynáší do nebe… a vy můžete s objektem své touhy zamířit za romantikou do Planetária v Královské observatoři přímo v Londýně a vydat se za poznáním tajů noční oblohy, vesmíru a možná ještě dál… Pozorování kosmu a hvězdné cestování ve dvou – ano, prosím!

4. LÁSKA VE 135 METRECH

Chcete-li velké gesto, ale nemáte tolik času, zarezervujte si Cupid’s Capsule – svou vlastní kabinku na Londýnském oku, ve které pro vás bude nachystáno šampaňské a čokoládové lanýže.

Tato 30minutová jízda nahoru a dolů není právě z nejlevnějších, ale copak může někdo dát cedulku s cenou na romantiku s tak jedinečným výhledem? Kdo chce objevit romantický Londýn, toto je jedno z nejoriginálnějších řešení!

Studujte angličtinu jen 5 minut pěšky od London Eye!

View post on Instagram
 

5. VIKTORIÁNŠTÍ DINOSAUŘI

Nemůžete-li si zrovna dovolit koupit své lásce diamanty, vyrazte alespoň do paláce za křišťálem: Park u Křišťálového paláce je oblíbeným místem pro volný čas zřízeným v dobách královny Viktorie.

Je to typický anglický park, dokonale sestříhaný – jestli ve vás ani tohle neprobudí romantika, tak už vážně nevím… V parku najdete také bludiště, jezírka a modely dinosaurů v životní velikosti – co víc si na své rande ještě přát?

6. ZAMILOVANÉ ŠPITÁNÍ

Vykašlete se na smsky a pošeptejte svá zamilovaná slůvka tomu druhému do ucha – i když od vás bude přes 30 metrů daleko! Navštívíte-li Šeptající ochoz v Katedrále sv. Pavla, čeká vás naprosto jedinečný akustický zážitek.

Ochoz se totiž nachází pod hlavní kupolí a zvuky se tu odráží od kulaté stěny, takže pokud budete šeptat a naslouchat podél zdi, uslyšíte jeden druhého bez ohledu na to, ve které části ochozu bude kdo z vás stát. Jen pozor na zvědavce, kteří vás mohou tajně poslouchat.

Pokud Vám šeptání v angličtině moc nejde, v Británii je spoustu ideálních míst, kde můžete své dovednosti vylepšit.

7. PARÁDNÍ VÝHLED!

Do parku Primrose Hill je vstup volný a na jeho návštěvníky čeká dechberoucí výhled na londýnské panorama, díky čemuž se těší značné oblibě mezi turisty. Pravda, v tom může být i malý háček, pokud hledáte klidné místo, kde byste mohli chvilku pobýt sami.

Ale představte si takové rande s piknikem při západu slunce nebo snídani, když slunce vychází. Samozřejmě – deku s sebou.

8. KDE ZA VÁS VŠECHNU ROMANTIKU ZAŘÍDÍ KRÁSA MÍSTA

Hampstead Heath je překrásný park, jemuž k dokonalosti nechybí ani nádherné louky, pěšinky a rybníčky. Ale pokud chcete opravdu trefu do černého, vezměte toho druhého do Hill Garden a procházejte se spolu pod Hampsteadskou pergolou, zvýšeném zarostlém chodníčku uprostřed čarokrásné zahrady.

Na básně a okvětní plátky růží můžete s klidem zapomenout – už jen tohle místo vašeho miláčka zaručeně okouzlí.

9. PRVNÍ KROKY PO JIŽNÍM NÁBŘEŽÍ

Jižní nábřeží je na první rande naprosto ideální, člověk tam totiž najde od každého něco: památky, restaurace, výprodeje knih, muzea i spoustu skvělých příležitostí jen tak pozorovat lidi. Můžete být venku nebo uvnitř a dlouze se procházet (což se zdá být z nějakého důvodu při rande vždycky lepší).

10. ŠLÁPNĚTE SPOLU DO PEDÁLŮ

Hyde Park patří mezi největší londýnské parky a leckdo se tu snaží získat srdce toho druhého veslováním po jezírku Serpentine Boating Lake. Co ale zkusit něco jiného – o námahu se podělit a pronajmout si společně šlapadlo? Víte přece, že se říká „jak jim to spolu skvěle šlape“.

Romantický Londýn je jistě ideální volbou na pohádkové rande, ale ne všude ve světě se slaví den svatého Valentýna stejně. Podívejte se na Valentýnské tradice v různých částech světa!

Vyrazte v Londýně na rande během jazykového pobytuZjistěte více
Získávejte novinky ze světa cestování, jazyků a kultury v rámci GO newsletteruOdebírat

Objevujte svět a studujte jazyk v zahraničí

Více informací